Salat med rosmarin kylling og sprød bacon

En stor salat med saftig kylling og sprød bacon….

Det er simpelthen så lækkert at servere salaterne på denne måde, hvor de forskellige ingredienser ligger hver for sig og tager sig indbydende ud. Så kan alle forsyne sig med lige det, de gerne vil og du undgår at de mere sarte ting bliver mast og baconen mister sin sprødhed.

I dagens salat har jeg stegt kyllingebryst på panden – grill i lyn og tordenvejr er ikke lige sagen – og i en salat som denne, der er beregnet som hovedmåltid, beregner jeg et kyllingebryst pr. person og et par skiver god bacon. Med god bacon mener jeg bacon skåret i lidt tykkere skiver og hvor der rent faktisk er kød på og ikke kun fedt. Du ved, den bacon der normalt går til eksport….

Jeg starter med at stege bacon og da min bacon er mere kød end fedt, får min pande et par dråber olivenolie. Bruger du en helt alm bacon på en sliplet-pande behøver du ikke olie. Baconen steges sprød, hvorefter den lægges over på et stykke køkkenrulle – så er den klar.

Så er det kyllingens tur til at komme på panden og jeg vasker ikke panden af imellem stegningerne, for resterne af baconfedtet giver en dejlig smag til kyllingen. Se neden for, hvordan jeg steger kyllingebryst, så de bliver saftige og krydrede og top lækre til salaten.

Imens kyllingen steger, anretter jeg salaten der her i sommermånederne gerne skal indeholde lidt friske bær som i dag blev blåbær og så skal der også altid lidt lækkert knas i mine salater.

Knas er godt….

I en god salat, skal der være lidt lækkert knas – eller ja, det er så min mening og det behøver ikke være dyre løsninger fra supermarkedernes hylder. Du kan nemt og billigt lave dit eget knas og hvis du laver en større portion og gemmer det i glas med tætsluttende låg, har du altid både lækkert knas til dine salater og snacks til lækkersultne gæster (eller dig selv)

Du kan finde opskrifter på forskelligt knas her på bloggen under fanen “småt og godt”. 

I dag brugte jeg tamaristede mandler for glasset med mine chilimandler var pludselig tomt….det sker, for de er altså virkelig lækre.

Sådan anretter jeg salaten:

Jeg bruger et stort fladt fad og i bunden ligger jeg friske spinatblade og det kunne også være andre grønne salater. Derpå fordeler jeg halverede tomater, friske grønne asparges (de kunne også steges), friske agurker, aflange radiser skåret på langs, sprød bacon og senere kommer kyllingekødet og til sidst en gavmild portion feta f.eks. gedefeta, drys med friske blåbær og til sidst knas, der i dag blev tamariristede mandler.

Sådan steger du kyllingen:

Jeg steger normalt kyllingen i kokosolie eller smør, men det kunne lige så godt være en olivenolie. I dag har jeg ikke brug for ekstra fedtstof fordi jeg steger i baconfedtet.

Når kyllingebrysterne har fået en fin stegeskorpe sænker jeg varmen og lader dem stege uden at krydre dem – det kommer senere.

Når man har stegt mange kyllingebryst, får man en ret god fornemmelse for, hvornår de er lyst rosa i midten ellers må du lige lave et lille snit og tjekke efter. De må IKKE være røde! Jeg tager dem af, når de er helt lyst rosa i midten eller næsten færdige, fordi de skal over på et spækbræt og hvile og her “steger de færdige”.

På spækbrædtet ligger jeg et par klatter smør og ovenpå lidt friskkværnet peber og friske finthakkede krydderurter som i dag var rosmarin fordi det bare smager perfekt til kylling. Stadig ingen salt, men det kommer.

Læg kyllingebrysterne ovenpå smør/krydderurterne og læg et stykke folie over. Nu hviler kyllingen og smider lidt væde og smøret smelter. Efter et par minutter skærer du kyllingebrysterne i mundrette stykker og vender det rundt i saften og lader det derefter igen ligge. Nu suger kyllingekødet saften op og så kan du drysse flagesalt henover lige inden du anretter kyllingekødet på salatfadet.

Server med en lækker cremet esdragondressing eller rosmarindressing med honningdijon

Velbekomme!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments