Salat med kylling og brune ris

En stor salat med saftig kylling og sprød bacon….

Det er simpelthen så lækkert at servere salaterne på denne måde, hvor de forskellige ingredienser ligger hver for sig og tager sig indbydende ud.

Så kan alle forsyne sig med lige det, de gerne vil og du undgår at de mere sarte ting bliver mast og baconen mister sin sprødhed.

I dagens salat har jeg stegt kyllingebryst på panden og i en salat som denne, der er beregnet som hovedmåltid, beregner jeg et kyllingebryst pr. person og et par skiver god bacon. Med god bacon mener jeg bacon skåret i lidt tykkere skiver og hvor der rent faktisk er kød på og ikke kun fedt.

Jeg starter med at stege bacon og da min bacon er mere kød end fedt, får min pande et par dråber olivenolie. Bruger du en helt alm bacon på en sliplet-pande behøver du ikke olie. Baconen steges sprød, hvorefter den lægges over på et stykke køkkenrulle – så er den klar.

Så er det kyllingens tur til at komme på panden og jeg vasker ikke panden af imellem stegningerne, for resterne af baconfedtet giver en dejlig smag til kyllingen. Se neden for, hvordan jeg steger kyllingebryst, så de bliver saftige og krydrede og top lækre til salaten.

Imens kyllingen steger klargør jeg de grøntsager, der også skal en hurtig tur på panden.

Det er der på fadet:

På fadet er der pardronpebre, brune markchampignoner i kvarte, en rest brune ris jeg har blandet med fintsnittede snackpebre og forårsløg, zucchini i skiver, broccolibuketter, bacon, edamamebønner og miniporrer. I midten stegt kyllingebryst og som drys har jeg brugt saltede græskarkerner (se opskrift på græskarkernerne nedenfor)

Knas er godt….

I en god salat, skal der være lidt lækkert knas – eller ja, det er så min mening og det behøver ikke være dyre løsninger fra supermarkedernes hylder. Du kan nemt og billigt lave dit eget knas og hvis du laver en større portion og gemmer det i glas med tætsluttende låg, har du altid både lækkert knas til dine salater og snacks til lækkersultne gæster (eller dig selv)

Du kan finde opskrifter på forskelligt knas her på bloggen under fanen “småt og godt”.

I dag brugte jeg ristede og saltede græskarkerner. De er lette at lave ved at du rister græskarkerner i lidt olivenolie. Når de begynder at “poppe” drysser du lidt flagesalt henover og hælder dem ud på et stykke bagepapir. Når de er helt afkølede kan du opbevare dem i et glas med tætsluttende låg

Sådan steger du kyllingen a la dress the board-metoden:

Jeg steger normalt kyllingen i kokosolie eller olivenolie. I dag har jeg ikke brug for fedtstof, fordi jeg steger i baconfedtet.

Når kyllingebrysterne har fået en fin stegeskorpe sænker jeg varmen og lader dem stege uden at krydre dem – det kommer senere.

Når man har stegt mange kyllingebryst, får man en ret god fornemmelse for, hvornår de er lyst rosa i midten ellers må du lige lave et lille snit og tjekke efter. De må IKKE være røde! Jeg tager dem af, når de er helt lys rosa i midten eller næsten færdige, fordi de skal over på et spækbræt og hvile og her “steger” de færdige.

På et spækbræt lægger jeg et par klatter smør og ovenpå lidt friskkværnet peber og friske finthakkede krydderurter. I dag valgte jeg friske rosmarinkviste, fordi rosmarin og kylling passer virkelig godt til hinanden.  Stadig ingen salt, men det kommer.

Læg kyllingebrysterne ovenpå smør/krydderurterne og læg et stykke folie over. Nu hviler kyllingen og smider lidt væde og smørret smelter. Efter et par minutter skærer du kyllingebrysterne i mundrette stykker og vender dem i saften og lader det derefter igen ligge. Nu suger kyllingekødet saften op og så kan du drysse flagesalt henover lige inden du anretter kyllingekødet på salatfadet.

Server med en lækker cremet esdragondressing eller rosmarindressing med honningdijon

Velbekomme!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments