I dag blev jeg fristet af en pose ualmindeligt lækre appelsiner, små og delikate – og røde. Dem kunne jeg ikke lade ligge og derfor, får du nu en opskrift på en skøn måltidssalat med bagt blomkål, sprød broccoli og rød appelsin.
Salat med bagt blomkål, broccoli og rød appelsin
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Bagt blomkål
- 1 stk blomkålshoved – delt i små buketter
- 2 spsk olivenolie
- krydderier: gurkemeje, flagesalt, friskkværnet peber, røget paprika
Øvrige:
- 2 håndfulde friske spinatblade
- 1 håndfuld rå broccolibuketter
- ½ stk agurk skåret i fine skiver
- 1 stor avocado skåret i fine både
- 1 stk rød appelsin (blodappelsin) skær skrællen af med en skarp kniv og skær herefter i fine skiver
- ½ håndfuld frisk bredbladet persille
- 1 lille dåse færdigkogte kikærter
Instruktioner
- Start med at tænde ovnen på 200 grader
- Vend blomkålsbuketterne i lidt olivenolie sammen med de valgte krydderier.Fordel buketterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem til de er gyldne og gennembagte – det tar ca 15 minutter alt efter størrelse.Lav imens resten af salaten klar.
- I bunden af salatfadet lægger du et godt lag friske spinatblade. Husk at skylle dem grundigt og dup eller slyng dem tørre – og fjern den nederste meget grove stilk.
- Top med små broccolibuketter, de afkølede bagte blomkålsbuketter, avocado, agurkeskiver og skiver af rød appelsin. Slut af med at drysse med bredbladet persille og færdigkogte kikærter.
- Tip: Jeg bruger ikke dressings, men drypper gerne lidt frugtig olivenolie, hampefrø olie eller avocado olie henover.
- Rigtig god fornøjelse – og husk #Majspassion, hvis du laver en af mine opskrifter og deler den på de sociale medier.
Lækkert fyld…..
Jeg har fyldt den med to slags kål – bagte blomkålsbuketter og rå broccolibuketter. De bagte blomkålsbuketter er efterhånden blevet standard i mine salater, for de er sunde, smager fantastisk og så gir de lige lidt ekstra smag uden at dominere.
Det tar ingen tid at bage blomkålsbuketter. De skal blot brækkes i mindre stykker (jo mindre jo kortere tilberedning). Så vender du dem i en lille smule olivenolie sammen med krydderier. Jeg vil gerne spise antiinflammatorisk, så jeg er storforbruger af gurkemeje. Gurkemeje smager ikke af meget, men er foruden at være stærkt antiinflammatorisk også med til at give maden den smukkeste dybgule farve.
Så lægges de på en bageplade beklædt med bagepapir og bages i ca 15 minutter i en 200 grader varm ovn. Hold lidt øje med dem til sidst, så de ikke får for meget. Herefter er de klar til at komme i dine salater – eller som et sundt og lækkert tilbehør til dine kødretter.
Derudover er der i bunden friske spinatblade, hvor den grove stilk er fjernet, avocado i både, agurker, bredbladet persille, lidt færdigkorte kikærter og så de lækre røde appelsiner.
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Rigtig god fornøjelse!