Sundt og virkelig lækkert…
Søde romkugler, lavet på sorte bønner og dadler..? Lyder det bare for underligt – så giv dem en chance, og bliv positivt overrasket. De er VILDT lækre både i smagen og konsistensen – I promise!
Jeg nyder gerne en romkugle til eftermiddagskaffen, men de skal være af en god kvalitet og gerne sundere end dem vi kan købe hos bageren. Derfor har jeg afprøvet forskellige opskrifter på romkugler lavet af dadler og abrikoser, men ofte er de “forkerte” i både smag og konsistens. Derfor var min glæde stor, da jeg fandt ud af, at sorte bønner kunne være svaret på min søgen – og det virker!
Så glem alt om købeudgaven af romkugler, og prøv denne opskrift, der er let at lave og fuld af sunde kostfibre.
Til ca 25 stk. skal du bruge følgende:
- 1 dåse sorte bønner
- 150 gram friske dadler uden sten
- 1 dl mandelmel
- 3 spsk god cacaopulver
- 1-2 tsk romessens
- 1 nip salt
- 3 spsk kokosolie
- Evt lidt vanillesukker eller korn fra 1/2 stang vanille (kan sagtens udelades)
Sådan gør du:
- Hæld bønnerne i en sigte og skyld dem grundigt under rindende koldt vand
- Blend dem sammen med de øvrige ingredienser i en foodprocessor
- Når massen har en ensartet konsistens sættes den på køl 1-2 timer
- Rul massen til ensartede kugler og tril dem i den ønskede pynt
- Opbevar dem i en lufttæt beholder på køl
Tip til pynt:
- God cacaopulver
- Kokosmel
- Finthakkede pistacienødder
- Frysetørrede hindbær
- Smeltet chokolade: Smelt chokoladen over vandbad – vend romkuglen i den varme chokolade – lad chokoladen stivne inden de pakkes ned.
Rigtig god fornøjelse!