Røsti med blandede rodfrugter og spejlæg
I en travl hverdag, er det dejligt med nogle lette retter, der passer sig selv i ovnen. Det gir dig tid til enten at slappe af eller få ordnet nogle af de ting, der følger med i et travlt familieliv.
Er du også vild med røsti…? Så vil du helt sikkert elske den her lækkerbisken, hvor røsti’en ikke kun er et mega lækkert tilbehør, men blir et komplet måltid serveret f.eks. med ristet rugbrød.
Det fine ved den her røsti i fad er, at du kan lave den med blandede rodfrugter, hvilket efter min mening gir den et ekstra pift på både smag og sundhed.
Derudover kan du nemt vælge om den skal være vegetarisk eller ej. I opskriften er der tilsat bacontern, hvilket gir røsti’en en dejlig smag, men den kan sagtens udelades.
Røsti med rodfrugter og spejlæg i fad
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- Lidt olivenolie
- 1 stort alm løg – fintsnittet
- 150 gram bacon i tern
- 800 gram revne rodfrugter – mest kartoffel og dernæst gulerødder og persillerod eller pastinak
- 2 dl piskefløde – kan erstattes af madlavningsfløde, men piskefløde er bare bedst
- 100 gram revet rød cheddar
- 2 kviste frisk timian eller oregano
- 1 tsk Mediterranean Rosting rub fra @EpicSpice eller 1/2 tsk rosmarin, 1/2 tsk oregano og et nip chiliflager
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
- 4 stk store æg til spejlæg
Serveres evt sammen med lidt ristet rugbrød, focacciabrød eller lignende.
Instruktioner
- Tænd ovnen på 200 grader
- Skræl og riv rodfrugterne på et rivejern
- Læg dem over på et rent viskestykke og pres så meget væde ud som overhovedet muligt. Tip: Det er især kartoflerne, der indeholder meget væde. Det er derfor lettest, hvis du starter med at rive kartoflerne og vride vandet ud af dem. Fortsæt herefter med de andre rodfrugter.
- Varm lidt olivenolie op på en lille pande og steg bacon sammen med de fintsnittede løg indtil løgene er klare. Bacon'en skal ikke være sprød.
- I en stor skål røres piskefløden sammen med den revne ost, de friske krydderurter og de tørrede krydderier, flagesalt og friskkværnet peber.
- Vend herefter de revne rodfrugter i blandingen og hæld herefter det hele over i et velsmurt ildfast fad. Undgå at presse blandingen ned, da den i så fald blir meget kompakt og forlænger tilberedningstiden.
- Sæt fadet ind i ovnen ca 50 minutter.
- Tag fadet ud af ovnen og med bunden af et glas laves 4 fordybninger, der fyldes med et stk æg i hver.
- Sæt fadet tilbage i den varme ovn i ca 10 minutter eller til æggehviden er stivnet.
- Tag fadet ud og drys med lidt friske krydderurter.
- Server med ristet rugbrød, focaccia eller andet brød – og gerne med lidt godt smør.
- Rigtig god fornøjelse!
Gør måltidet komplet…
Når røsti’en er næsten færdig i ovnen, tager du fadet ud og med bunden af en glas, laver du små fordybninger, der fyldes med æg. På den måde får du lavet små spejlæg, der sørger for ekstra mæthed og dermed også et komplet måltid til dig.
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Rigtig god fornøjelse!