Pulled chicken nachos….
Craver i efter snaskende lækker hyggemad…? Så se lige her, hvor der i dag serveres pulled chicken nachos – loaded naturligvis!
Faktisk er det en lidt anderledes og noget mere mættende måde, at servere nachos på. Jeg har nemlig tilføjet ris til den hjemmelavede salsa-sauce og rigeligt med kylling – og det gør virkelig en stor forskel.
Som altid er der tilsat sprøde chips og masser af cheddar, der efter en hurtig tur i ovnen, pyntes med syltede jalapenõs, avocado, limebåde og bredbladet persille.
Server med creme fraiche, guacamole og evt en hel enkel grøn salat til.
Perfekt måde at få brugt en rest pulled chicken på eller se i opskriften, hvor nemt og hurtigt du kan lave en portion “snyde pulled chicken”.
Passer perfekt til både frokost og aftensmad.
Rigtig god fornøjelse!
Pulled chicken nachos
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 300-400 gram pulled chicken (Se nedenfor, hvor nemt du kan lave en portion (snyde pulled chcicken))
- 200 gram tortilla chips
- Lidt olie til at stege i
- 150 gram friskrevet cheddar
- 1 stk alm løg - fintsnittet
- 2 stk hvidløgsfed - fintsnittet
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk stødt spidskommen
- Evt. lidt chipotle chili
- 1 glas færdiglavet salsa (medium) - skyl glasset ud med lidt vand og tilsæt det også
- 2 skiver syltede jalapenõs
- 75 gram langkornede ris
Til servering:
- 1 stk avocado skåret i både
- 4-6 skiver syltede jalapenõs
- Lidt creme fraiche
- guacamole (avocado moset med limesaft, flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt chipotle chilie)
- 2 stilke bredbladet persille
- 1 stk lime skåret i fine både
Instruktioner
Sådan laver du en hurtig portion "snyde pulled chicken"
- Læg kyllingebrysterne ned i kogende vand tilsat lidt bouillon, lad det småkoge i ca 25 minutter. Hæld vandet fra og riv kyllingekødet fra hinanden ved hjælp af to gafler.Denne metode er meget velegnet, når kyllingekødet skal bruges i f.eks. en gryderet eller som her i en nachos, hvor der tilføjes andre smagsgivere.
- Imens kyllingen koger, laver du saucen sådan her:
- Varm olien op i en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Alternativt hælder du den færdige sauce over i et ildfast fad.Sauter løg og hvidløg til de er klare og tilsæt herefter krydderierne. Lad dem stege med indtil de afgiver dejlige dufte (pas på de ikke brænder på).
- Tilsæt salsa, vand og ris og dæk panden til og lad saucen småsimre indtil risene er møre. Rør ned i bunden med jævne mellemrum og tilsæt evt lidt ekstra væde om nødvendigt.
- Imens sauce og kylling koger, kan du klargøre tilbehøret: Guacamole, creme fraiche, limebåde, avocado i både, en enkel grøn salat.
- Når kyllingen er revet i tråde og risene er møre, smager du saucen til en ekstra gang. Juster om nødvendigt med ekstra krydderier og tilsæt herefter kyllingen. Fordel saucen med kyllingen.
- Tænd ovnen på 200 grader
- Fordel chips og tryk dem gerne lidt ned i ris/kyllingesaucen. Riv med gavmild hånd cheddar henover og stil panden ind i ovnen indtil osten er smeltet og gerne gylden på oversiden.Pas på chipsene ikke brænder på!
- Tag panden ud af ovnen og pynt med skiver af jalapenõs, avocadobåde, limebåde og bredbladet persille.
- Server og nyd det!