Tortellini med spinat og soltørrede tomater i flødesauce
Antal 4personer
Samlet tid: 30 minuttermin
Ingredients
500gramTortellini(Jeg har brugt en vegetarisk udgave med tomat- og basilikumsfyld)
2stkskalotteløg - fintsnittede(Alternativ: 1 stort gult løg)
2fedhvidløg - knuste og fintsnittede
½dlsoltørrede tomater - snittet i mindre stykker
2håndfuldefrisk spinat (husk at skylle den grundigt)
1dlkogevand fra pastaen
2.5dlpiskefløde eller madlavningsfløde
1kugleburrata(Alternativt kan du bruge mascarpone)
Lidtolivenolie til at stege i
Lidtsalt og friskkværnet peber
Evt lidtstødt chili eller cayennepeber, hvis du ønsker retten lidt spicy
Lidtfriskrevet parmesan på den færdige pastaret
Lidtfrisk persille eller basilikum - fintsnittet som drys
Tilberedning
Kog Tortellini efter anvisning på pakningen. Den skal kun koges al dente, da den skal vendes i saucen og færdigtilberedes. Gem også lidt af kogevandet til saucen.
Varm olivenolie op i en gryde eller stegepande med høje kanter. Sauter løg og hvidløg til løgene er klare uden at hvidløgene brænder på. Tilføj herefter de soltørrede tomater og lad dem sautere med et minuts tid.
Tilføj nu den friske spinat og lad den falde sammen. Tilføj lidt af kogevandet fra pastaen og lad det simre indtil det meste af vandet er kogt væk.
Tilføj nu fløden og lad den koge et par minutter til saucen tykner. Herefter brækker du burrata'en midt over og lægger den ned i saucen. Vend det hele rundt og når burrata'en er smeltet vender du tortellini i.
Smag til med salt og friskkværnet peber og evt lidt chili, hvis du ønsker saucen lidt ekstra spicy.Riv lidt parmesanost henover og giv den færdige ret et drys fintsnittet persille eller basilikum.