TIP: Inden du skærer butternutten i tern, skærer du et par tynde skiver af til at lave med græskarfritter med parmesan (link neden for). De smager skønt som topping.
1stkbutternut(hokkaido kan også bruges)
4stkgulerødder skåret i tern
2stkgule løg skåret i tern
4fedhvidløg - fintsnittede
1spskolivenolie til stegning
LidtFrisk rosmarin og timian
6-8dlkraftig grøntsagsbouillon
1lille dåsekokosmælk (kan udelades)
Lidtrøget paprika, flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
Evt lidtcitronsaft til at smage til med
Topping:
Inden du skærer butternut i tern, skærer du et par tynde skiver af til at lave græskarfritter med parmesan. De smager skønt som topping.
Varm olien op i en gryde og sauter butternuttern, grøntsager med frisk timian og frisk rosmarin.
Tilsæt grøntsagsbouillon, røget paprika, salt og peber og lad retten simre i ca 20 minutter til grøntsagerne er helt møre.
Blend suppen til en ensartet konsistens og tilsæt evt kokosmælk for at gøre den ekstra cremet.Smag til med flagesalt og peber. Mangler suppen lidt syre, kan du justere med lidt citronsaft.