Lidtolivenolie, flagesalt, friskkværnet peber og frisk timian eller rosmarin
2-3spskgod aioli som dip
1portionagurkesalat som tilbehør (link nedenfor)
Til rub (marinade)
50gramblødt smør
25gramolivenolie
1spskEpic Spice Rotisserie Chicken Rub eller din egen blanding af tørret rosmarin, timian, oregano og evt lidt revet skal af en øko-citron
2tskPaprika - jeg bruger edelsüss
1-2fedhvidløgsfed - knuste
1spskbrun farin eller muscovadosukker
Tilberedning
Start med at røre marinaden/rubben sammen og gnid den ind i den klargjorte kylling. Læg kyllingen i et fad eller i en plasticpose og stil den på køl min 30 minutter og meget gerne længere.
Tænd ovnen på 200 grader alm ovn
Skræl kun rodfrugterne hvis det er nødvendigt. Ellers skrub dem grundigt og skær dem i mundrette stave.
Vend dem med olivenolie, flagesalt, friskkværnet peber og frisk timian eller rosmarin. Læg dem i bunden af et ildfast fad.
Tag kyllingen ud af posen og læg den med brystet NEDAD oven på rodfrugterne.Sæt fadet ind i den varme ovn og giv det i første omgang 20 minutter, hvorefter kyllingen vendes så brystet vender opad.
Sæt fadet tilbage i ovnen i 30-40 minutter eller indtil kyllingen er gennemstegt (kødsaften skal være klar)