Sådan laver du det perfekte pocherede æg – HVER GANG!
Mad skal først og fremmest smage dejligt, men det visuelle betyder også meget for mig. Derfor gør jeg mig altid umage med at præsentere maden, så den tager sig smuk og indbydende ud – også i en travl hverdag.
Mange vil med rette spørge om, hvorfor man pocherer et æg, for er det ikke bare et blødkogt æg uden skal..? Jo, det er det rigtig nok. For i princippet er det faktisk bare et æg, der koges uden sin skal. Og gider man ikke bikse med det, kan det pocherede æg sagtens erstattes af et helt almindeligt blødkogt æg. Så ok, vi er ude i finesserne, som måske bedst passer til week-endens frokost.
Jeg vil nu alligevel give jer hele to metoder til at lave et pocheret æg og opfordre jer til at prøve den lette metode – for i min verden, smager et pocheret æg lige en tand bedre end det traditionelle blødkogte æg.
Du kan på denne youtube video se, hvordan jeg gør: https://www.youtube.com/watch
Den lette metode:
Denne metode, er nærmest ufejlbarlig og den jeg altid bruger simpelthen fordi den laver et perfekt resultat hver gang og er meget lettere, når der skal laves flere pocherede æg ad gangen.
Jeg gør sådan her:
- Jeg tager et glas og et stykke husholdningsfilm.
- Smør husholdningsfilmen med et par dråber madolie (forhindrer det færdige æg i at sidde fast i filmen) og læg det ned i glasset, så kanterne hænger ud over.
- Slå ægget ned i glasset med husholdningsfilmen og drej enderne sammen.
- Bring vand i en gryde i kog og læg æggepakken ned i vandet.
- Hold evt fast i enderne på husholdningsfilmen indtil hviderne lige har sat sig.
- Jeg bruger økologiske æg i str. M/L og giver dem 4 1/2 minut.
- Tag pakken op og fjern filmen – server et perfekt pocheret æg.
Den traditionelle metode:
Til dig, der gerne vil afprøve den traditionelle metode, får du lige opskriften her. Den har jeg brugt mange gange og den virker fint, men kræver lidt øvelse og virker lidt besværlig – især, hvis du gerne vil lave mere end et æg, da hviderne har det med at flyde rundt i vandet. Metoden er lettest at anvende, hvis du bruger helt friske æg.
Sådan gør du:
- Slå ægget ud i en lille skål
- I en lille gryde med vand tilsættes en lille smule eddike (hjælper hviderne til at “finde hinanden”)
- Bring vand og eddike i kog
- Sænk vandet til lige under kogepunktet
- Tag dit piskeris og kør rundt i vandet, så der dannes en hvirvel
- Hæld ægget forsigtigt ned i denne hvirvel
- Vandet skal holdes lige under kogepunktet
- Du må med en lille hulske hjælpe hviderne til at “finde hinanden” rundt om æggeblommen
- Jeg giver mine pocherede æg et par minutter alt efter størrelse
- Tag ægget op med en hulske – og server
Velbekomme?