Mexicansk pastaret
Craver du efter noget virkelig lækkert, så er du havet det helt rigtige sted. Den her mexicanske pastaret er fyldt med lækkerier – og så er den både nem og hurtig lavet, da den er lavet med de små fine orzo pasta, der næsten ligner store ris.
Pasta mexicana
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 600 gram kyllingebryst eller filet skåret i mundrette stykker
- 2 stk skalotteløg
- 2-3 fed hvidløg – fintsnittet
- 1 brik sorte bønner godt drænet for væde
- 400 ml kokosmælk
- 2 store tsk karrypaste
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
- 250 gram orzo eller anden form for pasta, ris eller blomkålsris
- 2 håndfulde frisk spinat
- 1 håndfuld fintsnittet bredbladet persille – som topping
- 3-4 stk fintsnittet forårsløg – den hvide del bruges i gryderetten og den grønne del som topping
- Lille bæger creme fraiche 18%
- Lidt tortilla chips med salt
Instruktioner
- Sæt en gryde saltet vand over og kog orzo-pastaen efter anvisning på posen
- Imens tilberedes kyllingegryden:
- Varm olien op i en pande med høje kanter og sauter løg og hvidløg til de er klare.
- Tilsæt den hvide del af forårsløgene, sorte bønner og karrypaste og lad den sautere med et minuts tid inden du tilsætter kyllingekødet.Steg det godt igennem, men det behøver ikke blive gennemstegt.
- Tilføj kokosmælken og rør rundt, så alt fordeles imellem hinanden. Kog godt igennem, så saucen koges lidt ind.
- Tilføj den friske spinat og smag til med flagesalt og friskkværnet peber.
- Når orzo'en er netop al dente drænes vandet fra (vigtigt den dryppes godt af, så saucen ikke blir for tynd). Tilføj nu orzo'en til kyllingepanden og vend det hele godt rundt.
- Top med fintsnittet bredbladet persille og den grønne top af forårsløgene.
- Server med creme fraiche og tortilla chips, der knuses henover retten.
- Rigtig god fornøjelse!
Kender du orzo eller risoni…?
Hos os har vi i mange år brugt risoni eller orzo som de også kaldes i stedet for den traditionelle pasta. De er små og fine og ligner faktisk store riskorn.
Orzo laves af durumhvede og har en ret kort tilberedningstid. Derfor egner de sig rigtig godt som fyld i f.eks. gryderetter.
Jeg koger gerne mine orzo i en gryde for sig selv. Når de er netop al dente (efter ca 8 minutter), dræner jeg vandet fra. Først herefter blander jeg dem ind i gryderetten. Her får de lige den sidste tilberedning og tager smag af alle de lækre krydderier der er tilsat.
På grund af den korte tilberedningstid, kan du sagtens lave dem som en alt i en pande (one-pot), men du skal så være opmærksom på, at der skal tilsættes ekstra væde løbende, så konsistensen ikke blir for kompakt og ender med at brænde på.
Alternativer og tilbehør
Har du ikke lige en pakke orzo/risoni eller foretrækker du en kost uden stivelse, kan du sagtens udskifte dem med både andre pastatyper, ris eller blomkålsris.
Men har du ingen problemer med at spise stivelse, skulle du klart give orzo en chance. De gør retten så cremet og lækker – uhmmm!!!
Toppingen er vigtig og jeg bruger store mængder bredbladet persille og fintsnittede toppe af forårsløg.
Som tilbehør serverer jeg creme fraiche og tortilla chips, der knuses henover.
Vi spiser en dejlig grøn salat sammen med og når der er friske danske tomater, laver jeg en hel enkel tomatsalat med fintsnittet salatløg, flagesalt, friskkværnet peber og en smule god olivenolie henover.
Vild med lækre panderetter….?
Så er de her opskrifter måske lige noget du har lyst til at afprøve:
Kyllinge onepot med grøntsager
Kyllingegryde med spinat og orzo
Pasta risoni med kylling og svampe