Weekenden gir god tid til at gøre lidt ekstra ud af morgenmaden.
Jeg har eksperimenteret lidt med at finde gode alternativer til det traditionelle bagværk, der indeholder store mængder mel og dermed også den stivelse, jeg gerne vil være foruden. Jeg har lavet to opskrifter, hvor den mere er en traditionel oopsie og en anden, med lidt god vilje, kommer ret tæt på en alm bolle.
Jeg synes at oopsies egner sig bedst som en “madbolle” altså med spread, pålæg, æg osv, men prøv dig frem og find din egen favorit.
Til denne morgenmad har jeg brugt den traditionelle oopsie, som jeg har smurt med Philadelphia smøreost med hvidløg og krydderurter, lagt skiver af avokado over og derefter røræg på den ene og spejlæg på den anden. Topping: hakkede mandler, ristede græskarkerner, gojibær, frisk timian, flagesalt og friskkværnet peber.
Du kan finde opskrifter på oopsie’s her: https://majspassion.dk/2018/11/04/oppsies-broed-uden-mel/
Du kan finde opskrift på boller bagt uden mel her: https://majspassion.dk/2018/11/04/boller-uden-mel/
Rigtig god fornøjelse!