Sprød og spicy knas til dine salter og snacks
Spændende toppings i form af nødder og kerner, kan på ingen tid løfte en salat og gøre den langt mere indbydende. Eller byd dine gæster velkommen med en lækker hjemmelavet snack og et glas køligt vin.
De er super lette at lave og holder sig fint i et par uger, så lav gerne en stor portion og gem dem i glas med tætsluttende låg.
Mange vælger at lave sojamandler eller tamarimandler uden at tørre dem i ovnen og det kan også sagtens lade sig gøre, men de 20 minutter i ovnen gir en mere sprød mandel, så det vil jeg klart anbefale.
Jeg bruger forskellige friske krydderurter og tørrede krydderier som jeg veksler imellem, men de foretrukne er frisk rosmarin. Prøv dig frem og find din egen ynglingsversion.
Måske du også har lyst til at prøve mine chilimandler eller lækre græskarkerner ristet i mørk balsamico.
Her får du først min ynglingsopskrift på tamari-ristede mandler…
Tamariristede mandler
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 300 gram mandler
- 1 spsk hvid sesam
- ¼ dl tamari
- ¼ tsk chipotle eller cayennepeber
- ¼ tsk stødt spidskommen
- ½ spsk finthakket rosmarin (eventuelt 1/4 tsk tørret)
- 1 spsk olivenolie
- ½ spsk Sukrin Gold eller kokossukker (Kan udelades)
Instruktioner
- Varm ovnen op til 130 grader
- Varm en pande med olie op til middelvarme
- Fordel mandlerne på panden og drys krydderierne over
- Rist mandlerne godt igennem uden at de brænder på
- Hæld tamari og hvide sesamfrø henover og rør godt rundt, så tamarien fordeler sig på alle mandler
- Drys evt lidt Sukrin Gold henover eller kokossukker
- Når tamarien er fordampet hældes mandlerne over på en bageplade beklædt med bagepapir og sættes i ovnen i ca 20 minutter
- Tag dem ud og lad dem afkøle helt inden de gemmes i glas med tætsluttende låg