Små skønne pakker….
Vi er vilde med fisk og laks i særdeleshed!
Laks kan serveres på et hav af måder, men de her fine pakker med grøntsager og saftig laks hører bare sommeren til – og så er det hyggeligt at hver mand får sin egen lille pakke med lækkerier inden i.
Laks i folie kan laves både på grillen og i ovnen og jeg synes faktisk at resultat bliver bedre i ovnen, hvor det er lidt lettere at styre tilberedningen, så laksen ikke for for meget. For selvom den fede laks er svær at ødelægge smager den altså bedst, når den kun lige netop har fået nok.
Så skulle det regne lige netop den dag i har købt ind til laks i folie og du eller manden ikke orker at stå derude for at passe foliepakkerne, så fortvivl ikke, men start blot ovnen op i stedet for.
Du kan i princippet lægge lige de grøntsager i pakken som familien holder af og som måske passer til årstiden. Her i sommerperioden holder vi f.eks. af at spise grønne asparges til laksen, men andre grøntsager kan sagtens bruges eller du kan også undlade dem og i stedet servere laksen med en stor grøn salat til eller små nye kartofler med masser af frisk dild eller bredbladet persille.
Bekymring for at bruge folie….?
Alufolie, staniol, sølvpapir…kært barn, har mange navne.
Hvorom alting er, så er der mange der er bange for at staniol er sundhedsfarligt at anvende i madlavningen.
Uden at jeg skal lave den helt store tekniske redegørelse vil jeg sige, at jeg har undersøgt sagen og som jeg kan læse mig frem til, er det IKKE sundhedsfarligt at anvende folie, men det er ikke særligt miljøvenligt. Du bør derfor af miljøhensyn begrænse brugen mere end af hensyn til din og familiens sundhed.
Er du alligevel bekymret, så kan du vente med at tilsætte syrlige ingredienser som f.eks. lime og citron(saft) til efter tilberedning ligesom salt også kan ødelægge overfladen på folien.
Vil du gerne undgå folien, så kan det sagtens lade sig gøre. Jeg bager altid fisk i et ildfast fad, krammer et stykke bagepapir sammen, hvorefter jeg gør det vådt og dækker det godt til over fisken. På den måde holder fisken sig “fugtig” og bliver egentlig mere dampet end bagt/stegt. Samme trick kan du anvende her. Så er du i hvertfald både skånsom mod miljøet og kommer eventuelle bekymringer til livs.
Rigtig god fornøjelse!
Laks i folie
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Det skal du bruge:
- 2 stk. laksefilet uden ben og skind
- 2 bundter grønne asparges
- 2 skiver citron
- 1 dl grøntsagsbouillon f.eks. Herbamare
- Lidt flagesalt, friskkværnet peber og fintsnittet dild eller bredbladet persille
- 2-4 tsk smør
Instruktioner
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- En bageplade beklædes med bagepapir.
- Riv to stykker staniol af og læg dem på bagepladen med bagepapiret. Læg en laksefilet og et bundt grønne asparges på hver.
- Drys med krydderurter/krydderier og dryp bouillon henover
- Læg et par teskefulde smør på hver laksefilet
- Luk foliepakkerne sammen, men bevar lidt rum inde i pakkerne, så luften kan cirkulere
- Stil bagepladen med foliepakkerne ind i ovnen og lad dem bage i ca 12-15 minutter alt efter tykkelse på fileterne. Luk evt. forsigtigt en pose op og tjek om fisken er nok. Pas på den ikke får for meget.
- Server med en skive citron, små nye kartofler med masser af dild eller en stor grøn salat
- Velbekomme!