Stegt kylling med svampe og søde kartofler i en lækker sauce….
Endnu en virkelig lækker gryderet eller one-pot, for du laver det hele i en og samme stegegryde. Det er super nemt og praktisk, når familien skal samles om et nemt og lækkert aftensmåltid.
Kylling med svampe og søde kartofler i en lækker sauce
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Det skal du bruge:
- 4 stk. kyllingebryst – ca 800 gram
- 1-2 stk mellemstore søde kartofler – skrællede og skåret i grove tern
- Lidt smør eller olivenolie til stegning
- 2 stk. mellemstore skalotteløg – fintsnittede
- 2 fed hvidløg – fintsnittede
- 1 bakke danske økologiske champignoner – rengjorte og skåret i halve eller kvarte alt efter deres størrelse
- 1 spsk Epic Spice Rotisserie Chicken Rub eller bland din egen af rosmarin, timian, chipotle chili, persille, salt og friskkværnet peber – evt lidt revet citronskal fra økologisk citron
- Ca 3 dl vand
- 1 tsk Grøntsagsbouillon – jeg bruger Herbamare
- 1 dl piskefløde/madlavningsfløde eller sojafløde
- ½ håndfuld persille – fintsnittet
Instruktioner
Sådan gør du:
- Krydr kyllingebrysterne godt på alle sider.
- Start med at riste champignoner på den tørre pande.Krydr med salt og lidt friskkværnet peber inden du tager dem af og stiller dem til side.
- Smelt lidt smør eller kom olie på panden
- Steg nu kyllingebrysterne, så de får en fin gylden stegeskorpe og er næsten gennemstegte. De behøver ikke være helt færdigstegte, da de kommer retur på panden sammen med saucen, hvor de får den sidste tilberedning.Tag de færdige kyllingebryster op og stil til side.
- Sauter nu løg, hvidløg og søde kartofler sammen – gerne 10 minutters tid.
- Tilsæt vand, bouillon og fløde og lad det hele koge godt igennem.
- Smag til og tilsæt om nødvendigt ekstra krydderier.
- Læg kyllingebrysterne ned i saucen og kog det indtil saucen tykner lidt og kyllingebrysterne er gennemstegte (kylling skal altid gennemsteges – så tjek evt ved at lave et snit med en skarp kniv i det tykkeste bryst)
- Lige inden servering drysses de stegte svampe og fintsnittet persille henover og varmes lige med.
- Rigtig god fornøjelse
Kylling, kylling, kylling….
I know, der er ofte kylling på menuen herhjemme. Og det er helt bevidst, for vi har skåret voldsomt ned på kød fra de firbenede dyr og spiser nu primært kylling, æg, fisk og skaldyr som proteinkilde.
Grøntsager fylder meget hjemme hos os og helst økologiske, danske og årstidsbestemte. Allerhelst ville vi være flexitarer (hverdagsvegetarer), men både min mand og jeg har svært ved at tåle stivelse, bønner og linser. Så blev det pludselig meget besværligt at få dækket vores proteinbehov.
Derfor vil du herinde finde flest opskrifter med kylling og så en hel masse grøntsager alt efter, hvilken årstid vi har.
De fleste af mine gryderetter kan du dog sagtens lave vegetariske og veganske, hvis du vil det. Du skifter simpelthen kyllingekødet ud med f.eks. bønner og linser, steger i olivenolie og skifter fløden/madlavningsfløden ud med sojafløde i stedet for.
Søde kartofler eller almindelige kartofler…
Jeg er stor fan af de søde kartofler, der også indeholder langt mindre stivelse end den almindelig kartoffel.
Derfor bruger jeg den både i mine gryderetter som i dag, til mos og som bagte med fyld. Du kan naturligvis sagtens anvende helt almindelige kartofler, hvis du foretrækker det.