Saftige kyllingebryster og spinat i den lækreste cremede champignonsauce. Sund, nem og virkelig lækker aftensmad til hele familien.
Som tilbehør kan du næsten vælge alt lige fra en stor blandet salat, pasta, ris og kartofler til blomkålsris med et twist. Så uanset om du spiser traditionelt eller lchf kan du være med her.
Kylling med spinat i cremet champignonsauce
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Det skal du bruge til 4 personer:
- 4 stk. pænt store kyllingebryster
- Lidt olivenolie eller smør til at stege i
- 2 stk. bananskalotteløg – fintsnittede
- 3-4 fed hvidløg – fintsnittede
- 1 spsk Epic Spic Chicken Rub eller lav din egen blanding tørret rosmarin, timian, all-round/røget paprika salt og friskkværnet peber
- 1 pose økologisk frisk spinat (200 gram)
- 1 bakke økologiske champignoner (350 gram) – skĂĄret i halve eller kvarte alt efter deres størrelse.
- 2 dl hvidvin (kan erstattes med grøntsagsbouillon)
- 2 dl madlavningsfløde
- 1 spsk grov sennep
- 1 hĂĄndfuld friskrevet parmesan
- Lidt salt og friskkværnet peber at smage til med
- Evt. Fintsnittet bredbladet persille som drys på den færdige ret.
Instruktioner
Sådan gør du:
- Krydr kyllingerne grundigt med chicken rub.
- Varm en pande op med smør eller olie og steg kyllingerne så de får en fin stegeskorpe og er næsten gennemstegte.Læg dem over på en tallerken og lad dem hvile imens du laver saucen
- Hvis det er nødvendigt tilsætter du en smule ekstra fedtstof og sauterer heri hvidløg og skalotteløgene til de er klarede.
- Tilsæt champignonerne og lad dem stege indtil de bliver fint gyldne på alle sider.
- Tilsæt lidt ad gangen hvidvin/bouillon og fløden – og dernæst sennep og den revne parmesanost. Rør alt godt sammen – og smag til om der evt skal justeres lidt med ekstra salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt nu spinatbladene og lad dem falde lidt sammen inden du putter kyllingestykkerne tilbage i saucen og lader det hele simre lidt indtil kyllingen er helt gennemstegt.
- Giv evt retten et drys fintsnittet bredbladet persille og server med blomkålsris, broccoliris, strimpetti mos, søde kartofler, alm små kogte kartofler, brune ris eller en dejlig skål salat.
- Velbekomme!
Mere grønt tak…..
Jeg er så heldig, at jeg altid har elsket grøntsager, som i virkelig E.L.S.K.E.T dem! Derfor er det også ganske nemt for mig, at spise rigtig meget grønt på daglig basis.
Men ikke alle deler min glæde ved grøntsager, det er jeg klar over. En nem mĂĄde at snige ekstra grønt ind i f.eks. aftensmaden er ved at tilsætte en masse grøntsager i f.eks. gryderetter og onepots. Det er som om de “forsvinder” lidt, sĂĄ bĂĄde grøntsagsforskrækkede voksne og børn fĂĄr lettere ved at spise en masse sunde grøntsager.
I denne portion, har jeg brugt en stor pose frisk spinat og en stor bakke champignoner – og sĂĄ kommer der løg, hvidløg og friske krydderurter oven i plus blomkĂĄlsris/broccoliris/stripettisquash eller kartofler og salat som tilbehør. SĂĄ er du og familien godt kørende pĂĄ grøntsagsfronten!
Vild med kylling?
Er du ogsĂĄ vild med de lækre kyllingeretter med masser af grønt…? SĂĄ vil du helt sikkert blive glad for mine andre opskrifter med kylling. Her fĂĄr du nogle direkte links, som du mĂĄske vil have lyst til at kigge nærmere pĂĄ:
Kyllingegryde med kartofler og svampe
Wok med kylling og grønt i spicy sojasauce
Tortillaskåle med kylling og masser af grønt
Poke bowl med asiatisk kylling, ris og grønt