Kylling med kartofler og porre/bacon topping

Dejlig nem kyllingepande, der fungerer som en slags onepot, da alt er lavet i en og samme pande. Det  synes jeg bare er perfekt, for jeg hader at vaske pander og gryder af.

I dag er der tilsat kartoffelbåde, men spiser du lchf/keto kan de sagtens udelades eller erstattes af blomkåls eller broccoliris.

Kylling med kartofler og porre/bacon topping

Vær den første til at vurdere!
Nem og lækker kyllingeret med masser af smag og mæthed til hele familien.
Spiser du lchf/keto er det nemt at udskifte kartoflerne med blomkåls- eller broccoliris.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 600 gram kyllingebryst eller inderfilet skåret i mundrette stykker
  • 500 gram kartofler vasket og skåret i både
  • 5 stk tynde porrer ca 300 gram – skyllet og fintsnittet
  • 1 lille pakke bacon (kan fint være kalkunbacon)
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 spsk Rosemary Garlic Rub fra Epic Spice eller lav din egen krydderiblanding af rosmarin, timian, hvidløg, løgpulver, flagesalt og friskkværnet peber.
  • 1 håndfuld friske og fintsnittede krydderurter f.eks. bredbladet persille, timian og rosmarin.
  • Ca 1.5 dl vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 håndfuld mandler – grofthakkede

Instruktioner

  • Start med at riste bacon i panden til det er gyldent og sprødt. Fordel porrestykkerne på panden og rist det kort sammen med bacon. Hæld blandingen over i en skål indtil senere.
    Vask endelig IKKE panden af, for resterne af baconfedtet gir smag til gryderetten.
  • Tilføj 1 spsk olivenolie til panden og steg kyllingestykkerne sammen med krydderierne indtil de får en fin gylden farve. Sænk varmen og lad dem stege et par minutter indtil de er gennemstegte. Læg dem over i en skål indtil senere.
  • Tilføj evt lidt ekstra olivenolie til panden og fordel kartofbådene på panden. Rist dem godt af, så de lige tar en smule farve, hvorefter du tilsætter 1.5 dl vand.
    Skrab evt stegerester fri fra bunden. De indeholder meget smag, så smid dem endelig ikke væk.
    Sæt låg på eller dæk med staniol og sænk varmen, så vandet kun lige koger omkring kartoffelbådene. Hold lidt øje med dem og tilsæt gerne en smule ekstra vand, hvis det bliver nødvendigt. Lad kartoflerne koge næsen helt møre.
  • Når kartoflerne er næsten møre, tilsætter du de stegte kyllingestykker og kokosmælken samt de friske krydderurter. Lad det hele koge godt igennem og smag til. Juster med ekstra krydderier efter behov.
  • Drys med grofthakkede mandler og server med porre/bacon topping i en skål ved siden af eller fordel den ovenpå kyllingen lige før servering.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Måske du har lyst til at prøve den her dejlige Tandoori kylling eller kylling i gurkemeje-sauce.

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments