Sund aftensmad med kylling, frisk spinat og sprød bacon i en lækker cremet gurkemejesauce.
I dag får du opskriften på en lækker kylling, hvor gurkemejen får en central rolle sammen med frisk spinat.
Kylling i gurkemeje-sauce
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 4 stk kyllingebryst
- 1 pakke bacon i tern (jeg har brugt en fedtreduceret)
- ½ tsk kokosolie eller lidt smør
- 1 stort bananskalotteløg – fintsnittet
- 3 fed hvidløg – fintsnittet
- 2-3 håndfulde friske spinatblade (jeg fjerner gerne de tykkeste stængler)
- 1 tsk gurkemejen af god kvalitet
- 1 nip chiliflager (kan udelades)
- 1-2 tsk Rotisserie Chicken Rub fra Epic Spice eller lav dit eget blend af lidt fintrevet citronskal, romarin, timian og evt lidt chipotle chili
- 1 dl friskrevet parmesanost (kan udelades, hvis du gerne vil spare på kalorierne)
- ½ dl vand
- ½ tsk grøntsagsbouillon (jeg bruger Herbamare)
- 2 dl madlavningsfløde
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber (vent med saltet til du til allersidst smager retten til)
Instruktioner
- Steg kyllingebrysterne så de får en fin stegeskorpe på alle sider og er gennemstegte. Stegetiden afhænger meget af kyllingebrysternes tykkelse, så er du i tvivl, så tjek efter med en kølnål – saften skal være helt klar.Læg de færdige kyllingelår over på en tallerken, dæk den til imens du laver saucen.
- Rist bacontern på en pande med høje kanter. Når de er gyldne og sprøde lægges de over på fedtsugende papir. Anvender du lige som jeg, den fedtreducerede bacon, kan det være nødvendigt at tilføje en smule fedtstof til panden.Lad endelig være med at skylle panden af, baconresterne gir smag til saucen!
- Sauter først løg og derefter hvidløgene til de er klare og tilføj herefter vand, bouillon madlavningsfløden og krydderierne. Rør godt rundt og lad det simre et par minutter inden du tilsætter parmesanosten.TIP: Vil du gerne spare på kalorierne, kan du sagtens udelade parmesanosten.Smag saucen til og juster evt med ekstra salt og friskkværnet peber.
- Læg de friske spinatblade over i saucen og lad bladene falde sammen inden du lægger de færdigstegte kyllingelår tilbage i panden. Lad dem varme igennem.
- Lige før servering fordeler du lidt af spinaten henover kyllingebrysterne og drysser med den sprøde bacon.
- Server f.eks. med blomkålsris, quinoa, sorte eller brune ris eller små fine kogte kartofler.Salat er altid en rigtig god ide – du finder flere opskrifter på lækre salater, spændende dressings og toppings inde på bloggen under fanen "SALATER"
- Rigtig god fornøjelse!
Gurkemeje er en væsentlig del af det kendte blandingskrydderi karry, men gurkemejen kan andet og mere end at give maden den eftertragtede dybe gule farve. Gurkemeje, der er en rodplante i familie med ingefær, har en lang tradition inden for naturmedicin, hvor den i Danmark især er kendt for sine antiinflammatoriske egenskaber.
Jeg er storforbruger af gurkemeje i mine gryderetter, primært for dens antiinflammatoriske egenskaber, men altså også fordi jeg er vild med den smukke dyb-gule farve uden at maden kommer til at smage af karry.
LCHF/Keto…
Opskriften er lchf/keto venlig, men vær opmærksom på, at jeg i opskriften anvender fedtreduceret bacon og madlavningsfløde. Spiser du strikt lchf/keto, bør du erstatte den fedtreducerede bacon og madlavningsfløden med de federe varianter.
Som tilbehør kan du fint servere blomkålsris, du enten laver selv eller køber færdige, hvor de blot skal overhældes med kogende vand.
Server gerne en stor salat ved siden af. Du kan finde flere spændende salatopskrifter inde under fanen “SALATER”, ligesom du også finder opskrifter på dressings og toppings.
Spiser du stivelse….?
Spiser du ikke lchf/keto, kan du også sagtens spise de ovennævnte blomkålsris, men ellers smager det dejligt med sorte eller brune ris, quinoa, perlebyg eller små fine kartofler til – og så er det altid godt med en dejlig blandet salat som ekstra tilbehør.
Rigtig god fornøjelse!