onepot kylling med grøntsager
Så blir det altså næsten ikke lettere! Kylling med en ordentlig gang blandede grøntsager. Ned i et fad med ynglingskrydderierne og måske lidt bouillon i bunden – ind i ovnen og voila, så er der aftensmad til hele banden.
Kylling i fad
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 500 gram kylling (bryst skåret i mindre stykker eller filet)
- 1 stk frisk broccoli
- 3-4 stk gulerødder (ca 300 gram)
- 3 stk persille rod, pastinak eller 200 gram knoldselleri
- 3 stk rødbede (ca 300 gram)
- 1 stk stort rødløg
- 2 stk sød kartoffel (ca 300 gram)
- Evt. 2 stk almindelige kartofler (ca 300 gram)
- 1 helt hvidløg
- Krydderier Flagesalt, friskkværnet peber
- Friske krydderurter: Rosmarin, timian eller bredbladet persille (Har du ikke friske krydderurter, kan du fint anvende tørrede krydderier.)
- 2 spsk olivenolie
- 1-2 dl grøntsagsbouillon (jeg bruger Herbamare)
Instruktioner
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Klargør alle grøntsagerne. Bevar så vidt muligt skrællen, da den indeholder kostfibre og vitaminer. Ellers skræl og skær i passende og nogenlunde lige store stykker.Broccoli brækkes i buketter, men ikke alt for små stykker, da de så blir hurtigere færdige end resten af retten.
- Læg alle grøntsagerne ned i et stort fad eller på en bradepande beklædt med bagepapir.
- Vend dem med kyllingestykkerne, olie og de valgte krydderier, salt og friskkværnet peber.
- Skær det hele hvidløg midt igennem og læg det ved (med skal og det hele)
- Tilføj gerne lidt grøntsagsbouillon. Det gør retten lidt mere "smovset"
- Sæt fadet/bradepanden ind i den varme ovn i ca 30 minutter. Prik i grøntsagerne med en kødnål og mærk om de er møre. Saften på kyllingen skal være klar!
- Tag fadet ud af ovnen (hvis altså grøntsagerne og kødet er færdigt) og drys med gavmild hånd med enten bredbladet persille eller lidt ekstra rosmarin eller timian. Og så er der ellers mad på bordet!
- Rigtig god fornøjelse!
Undgå madspild…
Retten er samtidig en god måde til at få brugt alle de der grøntsagsrester, der ellers har det med at putte sig bagest i grøntsagsskuffen. Så selv en lidt slatten rødbede, kan sagtens reddes i stedet for at ryge i skraldespanden. Det er godt for både miljøet og vores pengepung.
Du kan bruge alle former for rodfrugter og faste grøntsager som broccoli, spidskål, porre, forårsløg, squash/zucchini, aubergine….ja også tomater. Især cherrytomater gør sig rigtig godt med deres dejlige sødme og krydrede smag.
Lige store stykker…
Det vigtigste er egentlig, at du tilsætter de grøntsager som du holder af og så brug gerne masser af friske krydderurter. Bland f.eks. grøntsagerne med frisk rosmarin eller persille og giv den færdige ret endnu et drys lige før servering.
Husk at skære grøntsagerne i nogenlunde lige store stykker. På den måde sikre du dig, at det hele er færdigt på samme tid. Der er dog lige en undtagelse. Vær obs på at de meget hårde rodfrugter kræver længere tilberedning end f.eks. squash/zucchini. Det kan du dog nemt komme omkring ved, hvis du bare skærer rødbederne lidt mindre ud end f.eks. squash.
Er du også vild med kyllinge onepot, så se lige med her…..
Kyllingegryde med ris og grønt – nem og lækker onepot
Kyllingegryde med spinat og orzo
Kylling med svampe og spinat i cremet dijon-sauce
Kylling med porre/bacon topping