Bagte kødboller…
I dag får du en virkelig nem og alligevel lækker aftensmad. Du ved, sådan en opskrift man griber ud efter på de travle hverdage, hvor det hele gerne må gå lidt nemt og hurtigt.
Bagte kødboller i tomatsauce med ostegratinering
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 800 gram hakket kød – du kan bruge lam, kylling, svin, okse eller kalv
- Lidt olivenolie
- 6 fed hvidløg (3 til farsen og 3 til tomatsaucen)
- 2 stk alm løg – fintsnittede (det ene til saucen, det andet til farsen)
- 3 spsk parmesan – fintrevet
- 1 stk æg str L
- 1 tsk timian
- 1 tsk oregano
- 1 stk stor rød peberfrugt
- 2 dåser flåede, hakkede tomater
- 2 tsk rørsukker (kan udelades men gir god dybde til tomatsaucen)
- 100 gram parmesan – fintrevet (til ostegratineringen)
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
- Evt 2 tsk Mediterranean Roasting Rub fra EpicSpice (Du kan også tilføje lidt knuste chiliflager, hvis du ønsker saucen lidt ekstra spicy)
- Evt lidt friske basilikumsblade som drys på den færdige ret
Instruktioner
- Tænd ovnen på 220 grader
- Varm lidt olivenolie op i en gryde og steg løgene til de er klare og tilsæt hvidløg og lad dem stege med et minuts tid inden du tilsætter de hakkede flåede tomater.
- Krydr med flagesalt og friskkværnet peber og tilsæt rørsukker. Lad saucen simre imens du laver kødbollerne.Tip: Skal saucen være ekstra spicy kan du tilsætte Mediterranean Roasting Rub eller lidt chiliflager til saucen.
- Bland det hakkede kød med æg, parmesan, fintsnittede løg, hvidløg og krydderier til en ensartet fars.
- Hæld tomatsaucen i et ildfast fad.
- Skær peberfrugten i mindre stykker og fordel dem i saucen
- Fordel den revne ost henover.
- Form med fugtige hænder farsen til store kødboller der lægges ned i tomatsaucen.
- Sæt fadet ind i ovnen i 25-30 minutter alt efter hvor store kødbollerne er. Jeg laver mine kødboller, så det svarer til 1 stor spsk fars og så passer stegetiden med 25 minutter.
- Inden servering kan du drysse friske basilikumsblade henover.Server f.eks. med løse ris og en god blandet salat.
- Husk du kan følge mig inde på Instagram. På den måde kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
- Rigtig god fornøjelse!
Lidt om opskriften
Som madnørd handler det meste af min hverdag om mad, opskrifter, madfotografering osv – men ja mad, mad, mad. Derfor er det nemt at glemme, at for jer der besøger min blog, er det jo ikke nødvendigvis på samme måde. Og det er jo slet ikke sååå længe siden jeg selv stod der….
Hvor stod jeg så…ja jeg stod som mor til 3 drenge, mand, hus, hund, hest…nåh ja og et job (hvordan kunne jeg lige glemme det). Men altså, jeg har jo selv været der, hvor jeg sidst på eftermiddagen stod med hovedet dybt nede i køledisken, alt imens jeg forsøgte at finde på noget. Noget ALLE kunne li og gerne noget, der ikke tog alt for lang tid at tilberede. Og så skulle det gerne kunne varmes op, for mindst en af drengene kom senere hjem pga sport.
Så jeg ved godt, hvordan det er. Og havde jeg glemt det, er minderne blevet genopfrisket nu, hvor jeg er farmor. Så vi skal have flere af de lette og alligevel lækre opskrifter til hverdagsbrug på bloggen.
Her kommer der opskriften på nogle saftige kødboller, hvor du både kan bruge lam, svin, okse eller kylling. Ja faktisk kan du også bruge en plantefars selvom jeg blankt indrømmer, at det ikke er afprøvet.
Tomtsaucen er hurtigt lavet og kødbollerne bages sammen med saucen i ovnen. Vi spiser den sammen med løse ris og en enkel salat. Du kan selvfølgelig vælge lige det tilbehør du og din familie foretrækker.
Vil du se mere….?
Er du også glad for nem og alligevel lækker aftensmad, så blir du helt sikkert også glad for mine andre opskrifter. Herunder får du nogle links som måske vil friste dig:
Mexicansk pastapande med kylling – nem og lækker hverdagsmad
Asiatiske kødboller – opskrift på sticky meatballs
Italienske kødboller i tomatsauce
Curry suppe med kyllinge kødboller