Et nemt og lækker grydebrød der blot skal røres sammen
Har du en støbejernsgryde og en ovn – er du allerede godt på vej til at få et lækker madbrød. Det her grydebrød er virkelig nemt og meget enkelt, for dejen skal bare røres sammen, hæve et lunt sted og så er den allerede klar til at komme en tur i den brandvarme gryde for at blive bagt til et virkelig lækkert brød.
Æltefrit grydebrød
Et super nemt og hurtigt grydebrød der lykkes hver gang. Skal blot røres sammen, hæve en time et lunt sted og bages sprødt og lækkert i gryde.
Antal: stort brød
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 5 dl lunkent vand
- 25 g gær
- 2 tsk salt
- Ca. 500 g Manitobamel
Instruktioner
- Opløs gæren i det lunkne vand
- Rør halvdelen af melet i og først herefter tilsættes saltet.
- Tilsæt melet lidt ad gangen og kun så meget, at dejen stadig kan røres med en ske.
- Dæk dejen med et rent klæde og stil den til hævning et lunt sted. Jeg lader dejen hæve ca 1 time.
- Tænd ovnen på 250 grader varmluft og sæt gryden med ind, så den blir godt varm. Det er vigtigt for at dejen ikke klæber fast.
- Tag forsigtigt gryden ud af ovnen og hæld den ret flydende dej ned i gryden. Den skal IKKE pensles med olie eller andet fedtstof!
- Når ovn og gryde er godt varm, drysses en smule mel i bunden af gryden og dejen hældes ned og låget lægges straks på.
- Bag brødet i 30 minutter. Herefter tages låget af og varmen sænkes til 225 grader. Bag brødet 10-15 minutter til det er gennembagt og har en flot gylden skorpe.
- Hæld brødet ud af gryden og lad det køle af på en bagerist.Husk grydebrød er fryseegnet.
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!
Andre lækre grydebrød
Grydebrød med surdej
Grydebrød med surdej – Nemmeste opskrift på surdejsbrød med lækker dyb smag, saftig og luftig krumme og den eftertragtede sprøde skorpe.
Se opskriften her
Hurtigt grydebrød
Opskrift på et både hurtigt, nemt og virkelig lækkert brød med sprød skorpe og dejlig smag bagt i gryde. Denne opskrift skal IKKE koldhæves, men blot hæve et par timer et lunt sted.
Se opskriften her
Grydebrød med fuldkorn
Nem opskrift på et dejligt grydebrød med fuldkorn. Dejen skal ikke æltes, men blot røres sammen, koldhæves natten over og bages i gryde.
Se opskriften her