Rør halvdelen af melet i og først herefter tilsættes saltet.
Ca. 500 g Manitobamel, 2 tsk salt
Tilsæt melet lidt ad gangen og kun så meget, at dejen stadig kan røres med en ske.
Dæk dejen med et rent klæde og stil den til hævning et lunt sted. Jeg lader dejen hæve ca 1 time.
Tænd ovnen på 250 grader varmluft og sæt gryden med ind, så den blir godt varm. Det er vigtigt for at dejen ikke klæber fast.
Tag forsigtigt gryden ud af ovnen og hæld den ret flydende dej ned i gryden. Den skal IKKE pensles med olie eller andet fedtstof!
Når ovn og gryde er godt varm, drysses en smule mel i bunden af gryden og dejen hældes ned og låget lægges straks på.
Bag brødet i 30 minutter. Herefter tages låget af og varmen sænkes til 225 grader. Bag brødet 10-15 minutter til det er gennembagt og har en flot gylden skorpe.
Hæld brødet ud af gryden og lad det køle af på en bagerist.Husk grydebrød er fryseegnet.