kylling i cremet chilisauce

Vild med velkrydret mad…?

Det er jeg! Ikke vildt stækt, men godt og lækkert krydret, som den her kyllingegryde med den fine Green Hatch chili fra New Mexico.

Kylling i cremet chilisauce

Vær den første til at vurdere!
En lækker kyllingegryde med små nye kartofler, spinat og tomater i en spicy sauce med det udsøgte Green Hatch chili-krydderi
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 3-4 stk kyllingebryst af god kvalitet
  • Lidt olivenolie
  • 1 spsk Green Hatch Valley Chili Bland fra @Epic Spice (Alternativt laver du din egen blend af: Chipotle chili, oregano, stødt kommen, løgpulver, hvidløgspulver og evt lidt fintrevet økologisk appelsinskræl.)
  • 2 tsk Gurkemeje
  • 2 stk skalotteløg – fintsnittede
  • 4 fed hvidløg – fintsnittede
  • 500 gram små nye kartofler – vaskede og halverede
  • 1 lille håndfuld soltørrede tomater – groftsnittede
  • 1 lille håndfuld cherrytomater – halverede
  • 2 store håndfulde spinat – skyllede og afdryppede
  • 2-3 dl grøntsagsbouillon fx Herbamare
  • 2-3 dl (Madlavnings)fløde
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber (smag til med)
  • Lidt friskrevet parmesan som drys ved servering (kan udelades)

Instruktioner

  • Start med at varme lidt olivenolie op på en stor pande med høje kanter.
  • Brun kyllingebrysterne godt på alle sider, så de får en flot og gylden stegeskorpe.
    Krydr dem godt med krydderiblendet. Lad dem stege ved lavere varme indtil de er næsten færdigstegte. Tag dem over på en tallerken imens du laver saucen klar.
  • Tilføj evt lidt ekstra olie til panden og sauter løg og hvidløg. Når de er klare tilføjes de halverede kartofler og herefter de soltørrede tomater. Lad det sautere 5 minutters tid.
  • Tilsæt bouillon, (madlavnings)fløde og gurkemeje. Hold evt lidt bouillon tilbage, hvis du ikke ønsker meget sauce. Lad det koge igennem og smag til – juster med salt og friskkværnet peber.
  • Tilsæt spinatbladene og lad bladene falde lidt sammen.
  • Læg kyllingebrysterne tilbage i panden, dæk med låg eller staniol og lad det simre indtil kyllingebrysterne er gennemstegte.
    Vigtigt: Kyllingekød skal ALTID gennemsteges. Er du i tvivl, så tjek med en kødnål – saften skal være helt klar.
  • Smag til en sidste gang og fordel de friske cherrytomater rundt om kyllingebrysterne.
  • Giv evt et gavmildt drys parmesan og frisk basilikum inden servering.
  • Server gerne en stor grøn salat ved siden af og læg et stykke parmesan og rivejern ved, så i alle selv kan forsyne jer med ost alt efter smag og behag.
    Du kan inde på bloggen under fanen "Salater" finde opskrifter på mange lækre salater, dressings og spændende knas.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Green Hatch chili, er en grøn chili dyrket i Hatch-dalen i New Mexico med en styrke på 3 ud af 5, så den er meget smagfuld og har en dyb og udsøgt chilismag, der fungerer perfekt i en gryderet som denne her.

Green Hach chili finder man ikke lige i grøntafdelingen, men det er der da heldigvis råd for. EpicSpice, der i forvejen er min krydderi-favorit, har lavet en blend, hvor der foruden andre lækre krydderier som oregano, koriander og appelsinskal også indeholder den her dejlige chili.

Med eller uden kartofler…

Jeg ved, at flere af mine læsere gerne vil undgå stivelse – og dermed kartofler. Du kan sagtens lave kyllingegryden uden at tilsætte kartofler og måske du kan erstatte dem af blomkålsbuketter eller broccoli.

Jeg må også holde igen med kartofler, men her i sommerperioden, hvor de små nye kartofler lokker, må jeg indrømme, at jeg har svært ved at lade dem ligge.

For at jeg ikke spiser alt for mange kartofler, serverer jeg en blandet salat ved siden af. Det kunne du også overveje. Du kan under fanen “Salater” finde masser af inspiration til lækre salater, dressings og spændende knas til topping. Jeg holder meget af min opskrift på Thai-salat – måske det kunne være noget for dig.

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments