Det her er nemt – og virkelig lækkert!
Et lækkert fad der samler et komplet måltid med saftig kylling, kartofler og grønt – og så toppet med feta, soltørrede tomater og sorte oliven. Uhmmm altså!
Vi spiser det græske kyllingefad både til hverdag og i week-enderne og skulle der mod forventning blive en rest tilovers, er der skønt frokost dagen efter.
Græsk kyllingefad – sund og lækker aftensmad.
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 600 gram kylling enten bryst eller skåret i mindre stykker
- Lidt olivenolie
- 2 stk røde eller orange peberfrugter – kerner fjernes
- 2 stk skalotteløg eller rødløg skåret i fine både
- 1 bundt forårsløg – fintsnittede (hold lidt af de grønne toppe tilbage til drys på den færdige ret)
- 5 fed hvidløg – fintsnittede
- 500 gram aspargeskartofler skåret i mindre stykker
- 2 stk lime eller citroner – saft plus fintrevet skal
- 2 spsk mørk balsamico
- 1 stor tsk røget paprika
- 1 nip chiliflager eller chipotle chili
- 1 spsk friske fintsnittede krydderurter f.eks. rosmarin, oregano, salvie, timian (Har du ikke friske, bruger du tilsvarende mængde tørrede af god kvalitet)
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
- 1 stor håndfuld cherrytomater – gerne med stilk
Topping på den færdige ret:
- 1 stor spsk soltørrede tomater i olie – vælg en god kvalitet
- 1 stor spsk sorte stenfrie oliven af god kvalitet
- 100 gram fetaost skåret tern/blokke
- 1 spsk fintsnittede friske krydderurter – vælg de samme som du bruger i kyllingefadet (Har du ikke friske krydderurter bruger du tilsvarende mængde tørrede.)
- Lidt af de grønne toppe fra de fintsnittede forårsløg (drysses på lige før servering)
Instruktioner
- Start ovnen på 200 grader
- Læg kyllingefiletterne, løg, forårsløg, peberfrugter skåret i lange skiver, hvidløg, friske krydderurter, olivenolie, balsamico, limesaft og skal, salt, peber og paprika ned i et ildfast fad og vend det hele grundigt sammen. Lad det trække 10-15 minutter.
- Læg kartoffelstykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem i lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Giv dem et forspring i ovnen på 15-20 minutter imens kyllingen trækker.På den måde undgår du at kyllingekødet blir overtilberedt fordi kartoflerne ikke blir møre på samme tid.
- Tag kartoflerne ud af ovnen og fordel dem i fadet og læg til sidst cherrytomater ned i fadet.
- Sæt fadet ind i den varme ovn og lad det stege i ca 20 minutter indtil kyllingekødet er gennemstegt.
- Bland imens fetatern med soltørrede tomater skåret i mindre stykker plus lidt af olien, de ligger i, sorte oliven og fintsnittede friske krydderurter i en lille skål.
- Tag det færdigstegte kyllingefad ud af ovnen og fordel fetablandingen henover og slut af med et drys af den grønne del af forårsløgene.
- Rigtig god fornøjelse!
Er du også vild med…..
Er du også vild med kylling, så er de her opskrifter måske lige noget for dig:
Teriyaki kylling med ris og grønt