2økologiske lime eller citroner (Du skal bruge både saften og lidt fintrevet skal)
2spskmørk balsamico
1stor tskrøget paprika
1nipchiliflager eller chipotle chili
1spskfriske fintsnittede krydderurter f.eks. rosmarin, oregano, salvie, timian(eller tilsvarende tørrede)
salt(tilsmagning)
friskkværnet peber(tilsmagning)
1storhåndfuld cherrytomater - gerne med stilk
Topping på den færdige ret:
1stor spsksoltørrede tomater i olie.
2store spsksorte stenfrie oliven af god kvalitet.
100gramfetaost
1spskfintsnittede friske krydderurter - vælg de samme som du bruger i kyllingefadet(eller tilsvarende mængde tørrede)
Grønne toppe fra de fintsnittede forårsløg
Tilberedning
Forberedelse:
Start ovnen på 200 grader
Vask kartoflerne eller skræl dem og snit dem i halve eller kvarte alt efter deres størrelse.
500 g aspargeskartofler
Fjern kerner fra peberfrugterne og snit dem i strimler eller tern.
2 røde eller orange peberfrugter
Snit løgene i tynde både.
2 skalotteløg
Snit hvidløgene fint.
5 fed hvidløg
Snit forårsløg fint - hold lidt af de grønne toppe tilbage til drys på den færdige ret.
1 bundt forårsløg
Læg kyllingefiletterne, løg, forårsløg, peberfrugter, hvidløg, friske krydderurter, olivenolie, balsamico, limesaft og fintrevet skal, salt, peber og paprika ned i et ildfast fad og vend det hele grundigt sammen. Lad det trække 10-15 minutter.
600 g kylling, olivenolie, 2 økologiske lime eller citroner, 2 spsk mørk balsamico, 1 stor tsk røget paprika, 1 nip chiliflager eller chipotle chili, salt, friskkværnet peber, 1 spsk fintsnittede friske krydderurter - vælg de samme som du bruger i kyllingefadet
Læg kartoffelstykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem i lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Giv dem et forspring i ovnen på 15-20 minutter imens kyllingen trækker.På den måde undgår du at kyllingekødet blir overtilberedt fordi kartoflerne ikke blir møre på samme tid.
olivenolie
Tag kartoflerne ud af ovnen og fordel dem i fadet og læg til sidst cherrytomater ned i fadet.
1 stor håndfuld cherrytomater - gerne med stilk
Sæt fadet ind i den varme ovn og lad det stege i ca 20 minutter indtil kyllingekødet er gennemstegt.
Bland imens fetatern med soltørrede tomater skåret i mindre stykker plus lidt af olien, de ligger i, sorte oliven og fintsnittede friske krydderurter i en lille skål.
1 stor spsk soltørrede tomater i olie., 2 store spsk sorte stenfrie oliven af god kvalitet., 100 gram fetaost, 1 spsk friske fintsnittede krydderurter f.eks. rosmarin, oregano, salvie, timian
Tag det færdigstegte kyllingefad ud af ovnen og fordel fetablandingen henover og slut af med et drys af den grønne del af forårsløgene.