Vegetarisk spread…
Jeg er vild med hummus eller spread i det hele taget, så jeg har altid en portion på køl og denne her lavet på edamame bønner er simpelthen så lækker.
I tilgift indeholder den langt færre kulhydrater end den traditionelle hummus på kikærter og så har den bare den skønneste lysegrønne farve.
Det skal du bruge:
- 200 gram frosne edamame bønner (uden bælg)
- 1 spsk Tahin
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- Saft af 1/2 citron
- 1 tsk spidskommen
- Flagesalt og friskkværnet peber
- Evt vand til at justere med
Sådan gør du:
Giv edamamebønnerne et let opkog, hæld vandet fra og lad dem dryppe godt af. Kom dem i en blender sammen med thahin, hvidløg, spidskommen, friskkværnet peber, olivenolie og citronsaft. Kør det til en cremet konsistens og juster med lidt vand, hvis cremen bliver for tyk. Smag til med flagesalt.
Jeg bruger edamame hummus i min budhabowls, som dip til gnavegrønt og knækbrødsstave og som spread i sandwich eller burgerboller.
Velbekomme