Djævleæg med bacon

Djævleæg med bacon – en favorit til frokostbordet

Der er noget uimodståeligt over djævleæg – og når jeg topper dem med sprødstegt bacon, bliver de hurtigt revet væk, uanset om det er til påskefrokost, julefrokost eller bare som en lille luksus til frokost i weekenden. Jeg laver dem gerne, når jeg har gæster, fordi de både ser flotte ud og smager fantastisk. Kombinationen af den cremede æggefyld med et lille twist af sennep, og det sprøde, salte bacon på toppen, giver en perfekt balance. Det er sådan en opskrift, der altid får folk til at tage ét til – og jeg må indrømme, at jeg sjældent selv nøjes med ét. Djævleæg med bacon er sådan en lille hapser, jeg aldrig bliver træt af, og det bedste er, at de er virkelig nemme at lave.

Djævleæg - fyldte æg med bacon

Djævleæg med bacon – deviled eggs

Vær den første til at vurdere!
Djævleæg med bacon (Deviled eggs) – Nem opskrift på fyldte æg med lækker creme og sprød bacon. Perfekt som forret eller frokost til jul og påske.
Antal: 6 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter

Ingredienser

  • 3 æg str. M/L
  • 2 skiver bacon i skiver
  • 3 spsk mayonnaise
  • 2 tsk god sennep (f.eks. Dijon)
  • 1 nip sukker
  • 1 nip salt
  • 1 nip friskkværnet peber
  • evt. karse (pynt)

Instruktioner

  • Bring vand i kog i en gryde. Når vandet koger lægges æggene ned i vandet med en ske.
  • Lad æggene koge 9-10 minutter alt efter deres størrelse.
  • Overhæld de kogte æg med rindende koldt vand, så kogningen stopper.
  • Steg baconskiverne gyldne og sprøde på en tør pande. Læg dem over på et stykke køkkenpapir. Bræk dem i små stykker.
  • Pil æggene og skær dem i halve på langs. Løft forsigtigt æggeblommen ud og læg den over i en skål eller blenderglas.
  • Tilsæt mayonnaise, sennep, lidt sukker, salt og friskkværnet peber. Blend til en ensartet creme. Ønsker du en grovere konsistens, moses det hele godt sammen med en gaffel.
  • Fyld cremen over i en sprøjtepose med en stjernestylle og sprøjt cremen ud i hulrummet, hvor æggeblommen har været. Der må gerne være en fin top.
  • Pynt med bacon og karse.
  • De fyldte æg opbevares på køl indtil servering. De skal helst spises samme dag, som de er lavet og de er ikke fryseegnede.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Print
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!
Djævleæg - fyldte æg med bacon

Serveringsforslag

Jeg laver som regel djævleæg med bacon, når jeg skal lave en forret eller en lille snack, som både ser indbydende ud og ikke tager lang tid at lave. De passer perfekt til et klassisk frokostbord – især til påske og jul, hvor æg og bacon nærmest hører sig til. Jeg sætter dem ofte på bordet sammen med sild, rugbrød og lidt grøn salat, så der er lidt for enhver smag.

Hvis jeg serverer dem som en del af en buffet, kombinerer jeg dem gerne med andre små frokost-lækkerier. Længere nede har jeg lavet nogle forslag til, hvad du ellers kan servere til en lækker frokost.

Læg dem eventuelt på et serveringsfad med en bund af f.eks. ruccola.

Rugbrød med surdej
Nem opskrift på lækkert hjemmebagt rugbrød med surdej og masser af saft og kraft fra nødder, kerner og frø. Perfekt til madpakke og frokost.
Se opskriften her
Rugbrød med surdej - hjemmebagt rugbrød med surdej, kerner og nødder.

Ingredienser i djævleæg med bacon

Her er en lille gennemgang af de ingredienser, jeg bruger i mine djævleæg, og hvorfor de hver især spiller en vigtig rolle. Det er enkle råvarer, men sammen bliver de noget helt særligt.

  • æg
    Æggene er selvfølgelig hele fundamentet. Jeg bruger altid æg i str. M eller L – det passer perfekt til fyldet, og de er nemme at pille, når de er kogt. Jeg koger dem så de er hårdkogte, men stadig saftige i blommen, så de ikke bliver tørre.
  • bacon i skiver
    Det sprødstegte bacon er min hemmelige ingrediens, som løfter smagen gevaldigt. Det giver salt, røg og en lækker knasende kontrast til det bløde fyld. Jeg foretrækker at stege bacon i ovnen – så bliver det jævnt sprødt og sprøjter ikke ud over hele køkkenet.
  • mayonnaise
    Den cremede base i fyldet. Jeg bruger en god mayonnaise, da den virkelig er med til at give fyldet den rette konsistens og en mild fedme. Hvis jeg vil gøre det lidt lettere, skifter jeg nogle gange halvdelen ud med græsk yoghurt – det giver stadig en cremet konsistens, men med lidt mere friskhed.
  • god sennep (f.eks. Dijon)
    Senneppen giver lige det der lille spark i smagen, som gør djævleæggene spændende. Jeg bruger Dijon, fordi den er stærk og fyldig uden at være for dominerende. Hvis du ikke er så meget til stærk sennep, kan du bruge en lidt mildere variant.
  • sukker
    Bare en lille smule – et nip – men det gør faktisk en forskel. Det runder smagen af og balancerer senneppen. Jeg har prøvet både med og uden, og jeg synes klart, fyldet bliver bedst med bare en lille smule sødme.
  • salt og friskkværnet peber
    Det lyder banalt, men det er virkelig vigtigt at smage fyldet godt til med salt og peber. Det fremhæver smagene og får alle elementer til at spille sammen.
  • karse (til pynt, valgfrit)
    Hvis jeg har karse i vindueskarmen, drysser jeg gerne lidt over lige inden servering. Det giver både farve, friskhed og en fin kontrast til den fede mayonnaise og baconen.

Sådan får du de bedste djævleæg

Det er virkelig nemt at lave djævleæg – eller fyldte æg. Her kommer lidt tricks, der gør en forkel.

Det første handler om æggene. Jeg starter altid med at tage dem ud af køleskabet i god tid, så de ikke er helt iskolde, når de kommer i gryden – det minimerer risikoen for, at de revner under kogning.

Jeg bringer en gryde vand i kog og så lægger jeg æggene ned i det kogende vand med en spiseske. Til hårdkogte æg koger jeg dem 9-10 minutter alt efter deres størrelse. Efter kogning overhælder jeg dem med rindende koldt vand, så kogeprocessen standser. Og så piller jeg dem straks.

Når det kommer til bacon, er der virkelig stor forskel i kvaliteten. Jeg vælger tynde skiver, men undgår de mærker, hvor der nærmest kun er fedt og næsten ingen kød. Jeg steger bacon på en tør pande, med mindre der er tale om meget fedtfattig bacon – så tilføjer jeg et par dråber olivenolie til panden. Jeg steger skiverne gyldne og sprøde og lægger dem over på lidt køkkenpapir, så de kan dryppe af og holde sig sprøde.

Fyldet er virkelig hjertet i denne opskrift. Jeg foretrækker en cremet konsistens, så jeg vælger at blende fyldet til en ensartet, jævn creme og smager den til med salt, friskkværnet og evt lidt sukker. Ønsker du en grovere konsistens, kan du bruge en gaffel til at mose æggeblommerne til den ønskede konsistens og så røre dem sammen med mayonnaise, sennep, en lille smule sukker og smager godt til med salt og peber. Det gør en stor forskel at smage fyldet til – nogle æg kan være lidt mere fade i smagen, og det er vigtigt, at balancen mellem det syrlige, det fede og det søde sidder lige i skabet.

Til sidst bruger jeg enten en sprøjtepose med en stjernetylle til at fordele cremen i æggehviderne. Så skal de blot pyntes med knust bacon og lidt karse på toppen. Lækkert!

Djævleæg - fyldte æg med bacon og karse.

Andre lækkerier til frokosten

Hvis du er lige så glad for små delikate retter som jeg er, så er djævleæg med bacon kun begyndelsen. Herunder har jeg samlet nogle af mine andre favoritter, som passer perfekt på et frokostbord – uanset om det er til påskefrokost, julefrokost eller en særlig søndagsfrokost.

Skinkesalat
Nem opskrift på den klassiske pålægssalat "Fuglekvidder" med skinke, mayonnaise og purløg. Perfekt med rugbrød til frokost, jul og påske.
Se opskriften her
Skinkesalat - Hjemmelavet skinkesalat eller fuglekvidder.
Varmrøget laksesalat
Nem og hurtig opskrift på en virkelig lækker pålægssalat med varmrøget laks vendt med creme fraiche, syltet agurk og dild.
Se opskriften her
Varmrøget laksesalat - hjemmelavet pålægssalat med varmrøget laks og dild.
Italiensk salat
Hjemmelavet Italiensk salat – Nem opskrift på klassisk pålægssalat med ærter, gulerødder og små asparges i creme fraiche/mayonnaise-dressing.
Se opskriften her
Italiensk salat - Hjemmelavet pålægssalat med ærter, gulerødder og asparges i cremet dressing.
Æggesalat
Nem opskrift på hjemmelavet æggesalat – fyldig og lækker med purløg, karry og måske lidt bacon for ekstra luksus. Til frokost, sandwich og påske.
Se opskriften her
Æggesalat - hjemmelavet æggesalat i skål
Hjemmelavet karrysalat
Hjemmelavet karrysalat. Her får du opskriften på mormors karrysalat. En fyldig og lækker salat til sild og sandwich med mild karry, æg og æble.
Se opskriften her
Hjemmelavet karrysalat med æble og æg til sandwich og sildemad
Hønsesalat
Hjemmelavet hønsesalat – Nem og lækker opskrift med kylling, champignoner og sprød bacon, vendt i cremet dressing. En klassiker til frokosten.
Se opskriften her
Hjemmelavet hønsesalat med sprødstegt bacon og purløg.
Fyldte æg med bacon - deviled eggs

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Kan djævleæg med bacon laves dagen før?

Du kan godt koge æggene dagen før, men jeg synes djævleæg smager bedst, når de spises frisklavede.

Hvordan opbevarer jeg djævleæg bedst?

Frisklavede djævleæg smager bedst. Har du rester, skal de opbevare i køleskabet, hvor de max holder sig 2 dage.

Kan djævleæg fryses?

Nej, jeg vil ikke anbefale at fryse dem. Æggehviderne ændrer konsistens, og fyldet kan skille – det er virkelig ikke lækkert, når de bliver tøet op igen. De smager altså bare bedst helt frisklavede eller senest dagen efter.

Hvad kan jeg bruge i stedet for bacon?

Du kan erstatte bacon med rogn f.eks. stenbiderrogn eller også kan du bruge rejer.

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments