Fordi man fravælger mel, betyder det ikke et farvel til pizza og calzone – heldigvis da!
Har du helt fravalgt mel eller vil du blot skære ned uden at undvære smagen af pizza, så skulle du prøve denne dejlige calzone, hvor bunden er bagt helt uden mel og med en basis på blomkål.
Du vil selvfølgelig aldrig få den sprøde pizzabund, der normalt kendetegner en rigtig god pizza, men smagen er helt den samme.
I dag har jeg valgt at dele en opskrift på en calzone, altså en indbagt pizza, og til bunden har jeg brugt samme ingredienser som til min traditionelle blomkålspizza. Ingredienserne er de samme, men fremgangsmåden er lidt anderledes, idet denne bund bages ad to omgange.
Fyldet kan lige som i en traditionel pizza, varieres i det uendelige. Her er der valgt spinat og grønne asparges med parmaskinke, fordi det tilfældigvis lige var det, der lå i grøntsagsskuffen. Og det er lige det pizza og calzone er rigtig velegnede til, nemlig at få ryddet ud i grøntsagsskuffen og de næsten glemte ostehumpler.
Opskriften er lchf/keto venlig
Som altid er det svært lige præcist med, hvor mange personer opskriften rækker til. Vi er forskellige og spiser forskellige portionsstørrelser. Jeg får 4 ret store calzone ud af nedenstående opskrift. Vi spiser en blandet salat til og har derfor rigeligt i en calzone pr. mand.
De to andre smager skønt dagen derpå – og så er der super lækker og hurtig frokost eller aftensmad.
Til 4 bunde har jeg brugt:
- 2 poser blomkålsris eller blomkål på ca 600 gram
- 75 gram rød cheddar eller mozarella
- 4 æg str. L
- 2 spsk HUSK
Tomatsauce:
- 400 gram flåede tomater
- Tørrede krydderier: Oregano, Timian, rosmarin, røget paprika, chiliflager fx Ghost chili, flagesalt og friskkværnet peber
- 1 fed knust hvidløg
Topping:
- Ca 100 gram revet rød cheddar eller mozarella
- Ca 12 skiver parmaskinke eller andet kødfyld
- 1 bundt grønne asparges
- 1-2 håndfulde baby spinat
- Tørret oregano
- 1 rød snackpeber
Sådan gør jeg:
- Tomatsaucen bliver bedre jo længere den får lov at stå og simre, så den starter jeg altid med.
- Alle ingredienserne hældes i en gryde og får lov at stå og simre ved svag varme UDEN låg
- Tænd ovnen på 150 grader
- Uanset om du bruger blomkålsris eller hele blomkål køres de en tur i foodprocessoren indtil de får en melagtig konsistens.
- Har du tid, kan du brede blomkålsmassen ud på en bageplade beklædt med papir og “bage” massen i ovnen i 10 minutter. Det fjerner noget af væden. Du kan også give dem en hurtig tur i mikroovnen. Har du ikke tid, så springer du blot denne del over.
- Bland den varme blomkål (eller kolde, hvis du ikke har bagt dem forinden) med de øvrige ingredienser i en skål og rør den godt sammen.
- Fordel massen på bageplader beklædt med papir og forbag dem nu 10 minutter.
- Jeg bruger varmluft og har 2 plader i ovnen ad gangen.
- Når alle bunde er bagt fordeler jeg tomatsaucen og toppingen på og bruger bagepapirets kanter til at folde siderne henover midten, så pizzaen bliver lukket.
- Drys med lidt ost og pynt med skiver af snackpeber
- Hæv ovntemperaturen til 200 grader
- Bag calzonerne endnu engang i 10 minutter eller indtil osten er smeltet og flot gylden
- Server med en blandet salat
Rigtig god fornøjelse🧡