Italiensk caprese brød
Jeg er vild med italiensk mad og jeg er dybt fascineret af, hvordan de med ganske få ingredienser formår at lave de lækreste måltider.
De forstår virkelig at omsætte begrebet: Keep it simple!
Det bliver også slået helt fast med dette fantastiske brød med små krydrede tomater og mozzarella eller kort sagt: caprese – et uimodståeligt brød både til en hyggeaften og når der kommer gæster.
Hjemmebagt eller hjemmebragt…?
Hjemmebagt brød er altid at foretrække. Så har du tid og overskud, så kan du bage et lækkert flûte eller et focacciabrød. Begge dele egner sig sig rigtig godt. Hvis du bager flûtes, så husk at forme det noget større end normalt for et flûte ellers bliver der ikke plads til fyldet.
Får du uventede gæster eller vil du bare bruge tiden på andet end bagning, er der masser af gode muligheder i både supermarkedernes frysere og hos din ynglingsbager.
Som hovedmåltid eller del af noget andet
Vi synes brødet smager pragtfuldt som det er, måske med et godt glas rødvin som afslutning på en travl uge.
Vi bruger det også som alternativ til bruschettas, når vi gerne vil ha det lidt ekstra lækkert. Den der smeltende varme ost, kombineret med tomaterne og brødet er bare uimodståeligt lækkert.
Får vi gæster, hvor det gerne må være lidt enkelt og uformelt bruger vi brødet sammen med lidt lækkert charcutteri og skønne ostebidder.
Opskriften kommer nedenfor
Rigtig god fornøjelse!
Brød med tomater og mozzarella | Italienske Pane Caprese
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Det skal du bruge til 1 brød
- 1 stk hvedebrød | flûte, focacciabrød eller lignende
- 1 lille glas rød pesto af god kvalitet
- 1 stk. frisk mozzarella (kugle)
- 1-2 håndfulde cherrytomater – gerne flerfarvede – halverede
- lidt olivenolie
- 2-3 spsk god balsamico eddike – mørk
- Lidt frisk rosmarin – fintsnittet
- Lidt frisk basilikum – plus lidt ekstra til pynt
- Lidt friskkværnet peber og flagesalt
Instruktioner
Sådan gør du:
- Varm ovnen op til 200 grader
- Er brødet fladt kan du fordele fyldet oven på – det ser smukt og indbydende ud. Ellers må du skære brødet over på langs og fordele fyldet på de to halvdele.
- Placer brødet på en bageplade beklædt med bagepapir
- Fordel et godt lag rød pesto på brødet
- Riv mozzarellakuglen i stykker og fordel den oven på pestolaget
- Skær de små tomater i halve
- I en skål blandes tomater med den fintsnittede friske rosmarin, den mørke balsamico, lidt flagesalt og friskkværnet peber.
- Fordel tomatblandingen hen over osten
- Riv et par blade frisk basilikum i stykker og drys dem over tomaterne
- Dryp lidt olivenolie henover og stil bagepladen med brødet ind i den varme ovn – ca 10-15 minutter til osten er boblende og tomaterne har taget lidt farve
- Pynt med ekstra friske basilikumsblade og server straks mens brødet stadig er varmt
- Rigtig god fornøjelse