Hjemmelavet blåbærsyltetøj…
Et absolut must til pandekager eller som topping på chiapudding og så er den lavet helt uden sukker og kunstige sødemidler – what’s not to like..?
Har du blåbær i haven, er det en oplagt mulighed at bruge nogle af dem til syltetøj, men er det uden for sæson eller har du ikke lige blåbær i haven, er det dejligt, når der ind imellem er gode tilbud på netop blåbær.
Blåbærsyltetøj uden sukker
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 500 gram friske blåbær
- 2-3 spsk Sukrin Gold – smag til hvor sød du ønsker den – mængden er afhængig af hvor søde blåbærrene er. (Alternativt Fiber sirup gold)
- 2 spsk citronsaft
- 1 spsk chiafrø (bruges som stivelse)
- 1 dl vand
Instruktioner
- Blåbær og vand i kog – sænk varmen så det kun simrer
- Smag til med Sukrin Gold eller Fiber Sirup Gold og lidt citronsaft
- Lad det simre videre i ca 20 minutter – tjek om der skal mere sukring eller citronsaft i
- Tag gryden af varmen og rør chiafrø i – de bliver geleagtige og "jævner" syltetøjet, så det ikke bliver vandet.
- Hæld den varme syltetøj på rengjorte og skolede glas og opbevar den på køl
- Prøv den på pandekager/blinis bagt uden mel eller din chiapudding
Når det sker, køber jeg gerne et par pakker, vel vidende at dem når vi aldrig at få spist inden de bliver kedelige, men det gør ikke noget, for dem vi ikke når at spise friske, bliver lavet til en skøn syltetøj, der bringer glæde på morgenbordet som topping på pandekager, blinis eller chiapudding – eller på vanilleis….uha det er godt!
TIP: Ofte når man sylter uden brug af sukker, kan det blive lidt tyndtflydende, men tilsætter du efter kogningen lidt chiafrø, virker de som et glimrende geleringsmiddel. Har du ikke chiafrø, kan du undlade at tilsætte vandet og lade syltetøjet simre noget længere og på den måde få den lidt tykkere.
Velbekomme