Bagt feta…
Bagt feta er en klassiker i det tyrkiske og græske køkken, hvor den både serveres som en enkeltstående ret f.eks. sammen med lidt lækkert brød eller som en del af et større (fest)måltid – Meze.
Bagt feta med tomater, oliven og friske krydderurter
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 500 gram cherrytomater – gerne de flerfarvede skåret i halve
- 50 gram sorte Kalamataoliven uden sten
- 200 gram ægte feta (Salatost kan du IKKE bruge)
- 4 fed hvidløg (2 knuses og 2 tilsættes hele)
- 2 tsk flydende honning
- 2-3 spsk friske krydderurter – timian, oregano, salvie (Har du ikke friske krydderurter bruger du tørrede af en god kvalitet)
- Lidt rigtig god olivenolie (jeg bruger evoo fra @Rosario)
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
Instruktioner
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- I et ildfast fad eller lille jernpande lægges i midten fetaosten og de halverede cherrytomater og oliven rundt om osten. Knus to fed hvidløg der fordeles omkring tomaterne og læg 2 hele fed ved (de kan efter bagningen knuses med en gaffel og gir en lidt blødere hvidløgssmag).
- Dryp flydende honning henover især fetaosten, dryp herefter en god olivenolie henover det hele og drys med flagesalt, friskkværnet peber og de friske krydderurter.
- Sæt fadet/panden ind i den opvarmede ovn i ca 25 minutter.
- Tag fadet/panden ud og dryp lidt ekstra olivenolie og evt lidt ekstra friske krydderurter henover lige før servering.
- Server den bagte feta imens den stadig er varm og blød sammen med lækkert brød – f.eks. focaccia eller vendt i en god pasta.Tip: Når retten afkøles, blir fetaen fast igen. Sæt den blot ind i den varme ovn et par minutter og den blir igen blød og cremet.
- Rigtig god fornøjelse!
Surfer du rundt på nettet, vil du finde et hav af forskellige opskrifter på bagt feta. Jeg vil her dele min ynglingsversion med dig. Den er med små krydrede tomater, kalamataoliven, god olivenolie, lidt flydende honning og masser af friske krydderurter som timian og oregano.
Hos os foretrækker vi at nyde den bagte feta sammen med focacciabrød eller vendt med en lækker pasta.
Du vil hurtigt blive vild med den bagte feta og heldigvis er den foruden at være nem også hurtig at lave. 25 minutter i en forvarmet ovn – det er jo helt perfekt!