Lækker, cremet avocado mayo
Jeg er storforbruger af avocado, der er min absolut foretrukne fedtkilde – og så smager den jo fantastisk! Netop derfor forsøger jeg at putte den ind alle steder, hvor jeg kan komme til det – også i min mayo, der lige så meget bruges som dip og kold sauce – og som spread på vafler eller i familiens sandwich. Kort sagt: alle steder!
Avocado mayo
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 stk stor, moden avocado
- 1 stk. æggeblomme
- 1 tsk hvid balsamico
- ½ tsk chipotle chili
- ½ tsk flagesalt
- Friskkværnet peber
- ½ stk lime – kun saften
- ½ dl olivenolie
Instruktioner
- Læg avocado-kødet ned i en blender sammen med æggeblommen, balsamico, lime og krydderier – blend det godt sammen.
- Tilsæt olien i en tynd stråle alt imens du kører med blenderen. På den måde undgår du at den skiller.
- Smag til og juster evt med flere krydderier.
- Opbevar avocado-mayoen i et glas med tætsluttende låg – og på køl
Jeg laver kun en lille portion ad gangen f.eks. af 1 avocado eller det, der bruges på dagen eller inden for max to dage, da den ellers bliver kedelig i farven, men et par dage kan den sagtens holde sig på køl i et glas med tætsluttende låg.
Til dig der IKKE spiser lchf/keto:
Netop den smukke grønne farve gør sig rigtig godt sammen med f.eks. tomater eller hvis du spiser kartofler, så prøv at smøre et lag avocado-mayo på en tyk skive rugbrød og derefter et lag skiveskårede tomater og derpå kogte, kolde kartofler i skiver, flagesalt og friskkværnet peber og toppet med brøndkarse. Det smager altså bare skønt!
Spiser du lchf/keto…
Så prøv avocado-mayo som en kold sauce til f.eks. steak skåret ud i mundrette stykker. Det er super lækkert og så behøver du ikke tænke på dressing osv til de grøntsager eller salater du spiser dertil.