Skulle jeg vælge EN kage af alle, så blev det æbletærten!
Æbletærte med remonce
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Mørdejsbund:
- 200 gram hvedemel
- 100 gram blødt smør
- 50 gram rørsukker eller flormelis
- 1 stk æg str L
Remonce:
- 125 gram marcipan – fintrevet
- 100 gram blødt smør
- 100 gram rørsukker
- 1 stk æg str L
Fyld:
- 3-4 stk Æbler – faste og let syrlige som f.eks. Ingrid Marie
- Evt lidt perlesukker som drys
Instruktioner
- Bland mel, sukker og smør i en skål – det skal smuldres til konsistensen minder om parmesanost. Kom ægget ned i melblandingen og ælt det hele hurtigt sammen til en ensartet konsistens uden klumper af mel eller smør.Læg dejen i en frysepose og mas den herefter helt flad og læg den på køl en times tid. Den skal være helt kold inden udrulning.
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft
- Rul den kolde dej ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca 3 mm. Den letteste måde at få dejen flyttet fra køkkenbordet og over i tærtefadet er ved at rulle den løst omkring kagerullen og så lægge den ned i tærteformen.Jeg bruger en perforeret 28 cm stål-tærteform fra De Buyer med et genanvendeligt "bagepapir". Den har løs bund og det er et fantastisk godt bageredksab. Tryk dejen godt fast i formen, i bunden og på siderne, og fjern overskydende dej ved at rulle hen over kanten med kagerullen. OBS OBS Bruger du en traditionel tærteform, skal du huske at smøre formen inden du lægger mørdejen ned i den.
- Prik tærtebunden med en gaffel og forbag den i 10 minutter.
- Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Pisk marcipan, sukker, blødt smør og æg godt sammen med en elpisker, til massen er blød og ensartet i konsistensen.Fordel remoncen i tærteformen.Skær æblerne i tynde skiver (uden kernehus) og læg dem side om side ned i remoncen. Drys med perlesukker.
- Bag kagen i den varme ovn i ca. 35-40 minutter Lad kagen køle af i formen inden du løfter den fri.Server kagen lun med kold creme fraiche og/eller letpisket flødeskum
- Husk du kan følge mig på Instagram. På den måde kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Jeg er ikke den store kagespiser – og bager helst brød. Men ind imellem er det nu dejligt at glæde familien med lidt lækkert hjemmebagt kage her i de mørke vintermåneder. Og når det gælder en lun æbletærte serveret med flødeskum og creme fraiche – så er jeg også med, især når det er mørkt og koldt udenfor.
Opskriften er i dag lavet lidt mere klassisk end jeg plejer. Jeg har nemlig lavet en hel traditionel mørdej af smør, hvedemel, sukker og æg. Ikke det sundeste, det indrømmer jeg gerne. Men altså til en æbletærte, MÅ der bare en mørdej til.
Når du vælger æbler, så gå efter nogle der er faste og lidt til den syrlige ende. Jeg vælger altid den gode gamle Ingrid Marie fordi den både smager dejligt og er så smuk med den dybrøde farve.
Jeg ved, at mange af jer, der følger mig, gerne vil holde igen med både sukker og hvedemel. I skal naturligvis ikke snydes for kage.
Vil du gerne spare på stivelse og sukker, så prøv nogle af mine andre opskrifter, hvor hvedemelet er udskiftet med mandelmel og sukkeret erstattet af kokosblomstsukker eller sukrin gold. Især min opskrift på pæretærte vil være egnet, idet du blot kan udskifte pærerne med æble.
Vil du se mere….?
Er du også vild med lidt sødt og lækkert, kan du herinde på Majspassion finde en række opskrifter der både er de mere traditionelle og alternative til dig, der gerne vil skære ned på både sukker og mel.
Herunder kommer lidt forslag, som du måske vil have lyst til at afprøve:
Rabarberkage med hasselnødder og marcipan
Jordbærtærte med hasselnøddebund