En rigtig hyggeret på en råkold vinterdag
Hos os er vi vilde med søde kartofler og jeg forsøger hele tiden at finde nye måder at servere dem på. I dag har jeg lavet dem med fyld og de smager super godt uanset om de serveres til morgen og frokost.
De kan laves både med og uden bacon. Hos os er vi lidt delte, hvor min mand og jeg spiser fortrinsvis vegetarisk, mens børnene spiser kød. Derfor laver jeg kartoflerne uden bacon, men serverer bacon ved siden af. Så kan alle får det lige som de helt vil.
Har du en mikroovn er de hurtige at lave. Så skal de ha ca 10 minutter.
Jeg har ikke en mikroovn, så jeg laver mine i ovnen og det tager så noget længere tid, men resultatet bliver det samme. Du kan også dampkoge dem, hvis du foretrækker det.
Du skal bruges følgende:
- 2 store søde kartofler
- Evt bacon
- 1 finthakket løg
- 1 finthakket rød peber
- 2 fed hvidløg
- 1-2 håndfuld spinatblade
- Salt, friskkværnet peber
- Fintsnittet purløg
- 4 æg
Sådan gør du:
- Bag de søde kartofler ca 1 time i ovnen ved 200 grader (prik med en gaffel for at tjekke, at de er helt gennembagte) Har du en mikroovn, skal de ca have 10 minutter
- Vil du anvende bacon steger du dem på panden og lægger dem over på lidt køkkenpapir
- Sauter løg til de er klare og tilsæt hvidløg og rød peber, sauter til de er møre
- Tilsæt de skyllede spinatblade og lad dem falde sammen – bland det hele godt
- Smag til med salt og friskkværnet peber
- Skær de søde kartofler over på midten og skær evt en lille ende af, så de kan stå oprejst
- Placer dem på bagepladen med papir
- Udhul de søde kartofler, men lad en kant være tilbage til at holde sammen på det hele
- Mos den søde kartoffel og bland med de sauterede grøntsager
- Riv lidt parmesan eller cheddar ned i bunden af de søde kartofler
- Fyld grøntsagsfyldet tilbage i kartoflerne
- Lav en lille fordybning og slå et æg ud i det. Det gør ikke noget, at noget af æggehviderne løber lidt uden for
- Riv lidt ekstra parmesan eller cheddar henover
- Sæt dem tilbage i ovnen ved ca 175 grader og bag dem indtil du kan se at æggehviderne er stivnede – ca 15 minutter
- Drys med fintsnittede purløg
TIP:
Har du en fyldt kartoffel til overs, smager den super godt i en bowl sammen med ristede grøntsager eller en lækker salat.