Wok med nudler, kylling og grønt i spicy sojasauce
Antal 4portioner
Ingredients
Lidtolivenolie til at stege i
1pakkenudler - gerne fuldkorns (400 gram)
400gramkyllingefillet eller bryst skåret i tynde strimler
350gramchampignoner skåret i tynde skiver
1stkPak choi skåret i tynde strimler (dem hvide del steges med og den grønne del gemmes til servering)
2-3stkforårsløg - den hvide del steges med mens den grønnt del bruges som drys ved servering
Lidtsalt og friskkværnet peber til at smage til med
LidtHvide sesamfrø og eller peanutnødder som drys på den færdige ret
Det skal du bruge til marinaden:
½dlsojasauce
½dlHoisinsauce eller Ketsjap
1spskfintrevet ingefær
½stklime - saften heraf
1spskolivenolie
2tskrørsukker
2fedhvidløg - knuste
½stkrød chili - fintsnittet og uden kerner
Tilberedning
Sæt en gryde vand over og kog nudlerne som anvist på posen. Dræn vandet fra og gem lidt af det, hvis saucen trænger til lidt ekstra væde. Det er vigtigt at nudlerne kun lige koges ganske kort, da de efterfølgende blandes i resten af wok-retten.
Varm en smule olivenolie op i en wok eller pande med høje kanter og steg kyllingekødet, så det får lidt farve og blir gennemstegt. Det tager ganske få minutter med de tynde strimler.Læg dem over på en tallerken - panden skal IKKE vaskes af.
Er der behov for det, tilføjes lidt ekstra olivenolie og champignoner ristes nu godt af, hvorefter den hvide del af pak choi og forårsløgene tilføjes. Lad det hele stege med et par minutter.
Tilføj nu marinaden og hold lidt tilbage, som du sætter ind på bordet i en lille skål.Lad saucen koge lidt ind inden du tilsætter de kogte nudler og de færdigstegte kyllingestrimler. Varm det hele godt igennem.
Drys med den grønne del af forårsløg og pak choi og server rygende varm med små skåle med peanuts og/eller hvid sesam og lidt af den krydrede marinade.
Rigtig god fornøjelse - og husk du kan følge mig på Instagram, så du altid er opdateret med alt det nye herinde på bloggen.Klik her: https://www.instagram.com/majspassion