Tortilla pizza - vegetarisk opskrift med broccoli og avocado
Antal 4stk
Ingredients
4stkfuldkornstortilla - gerne dem med chiafrø
1portionostecreme
1stkbroccolihoved - skåret i tynde skiver
2stkmellemstore avocado skåret i skiver
1stkalm løg skåret i ringe
2stkmozzarellakugler
2håndfulderuccola og spæde salatblade (til pynt)
Lidtfriskkværnet peber
Evtlidtfriskrevet parmesanflager (til pynt)
Ostecreme:
2-3dlcreme fraiche 18%
3fedknust(hvidløg)
30gramfriskrevet parmesan (fintrevet)
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
Tilberedning
Varm ovnen op på 250 grader sammen med en pizzasten. Har du ikke en pizzasten lader du bare en bageplade være i ovnen og bruger den i stedet for.
Klargør imens ostecremen og grøntsagerne. Når ovnen og stenen er godt varmet op er du klar
Smør tortillaen med et lag ostecreme (jeg rører den blot sammen i en skål)
Top med fine skiver af broccoli, løgskiver og avocado. Slut af med lidt mozzarella jævnt fordelt (ikke for tæt på kanterne, så flyder den bare af når osten smelter)
Sæt den ind i ovnen med en pizzaspade drysset med lidt mel og bag den ganske kort til til kanterne er sprøde og grøntsagerne gennembagte.
Tag den ud og drys med ruccola, spæde salatblade og riv gerne lidt friske parmesanflager henover. Et par drej med peberkværnen er altid godt - så er den klar til servering.