Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Squashkage
Antal
8
portioner
Forb. tid:
15
minutter
min
Bagetid
1
time
t
Samlet tid:
1
time
t
15
minutter
min
Ingredients
3
æg str M/L
250
g
sukker - gerne rørsukker
2
dl
smagsneutral olie
2
tsk
vaniljesukker
2
tsk
stødt kanel
4
tsk
bagepulver
75
g
grofthakkede nødder
(Jeg bruger hasselnødder og mandler)
125
g
rosiner
400
g
squash - groftrevet
350
g
hvedemel
Flødeostecreme - en mulighed:
300
g
flødeost naturel
100
g
flormelis
2
tsk
citronsaft
2
tsk
fintrevet økologisk citronskal
Tilberedning
Tænd ovnen på 175 grader (alm ovn)
Æg og sukker piskes luftigt
3 æg str M/L,
250 g sukker - gerne rørsukker
Olien tilføjes lidt efter lidt imens røremaskinen kører
2 dl smagsneutral olie
Bland mel, bagepulver og krydderier og sigt dem igennem en sigte, så der ikke er klumper. Lad røremaskinen køre det hele godt sammen
2 tsk vaniljesukker,
4 tsk bagepulver,
350 g hvedemel,
2 tsk stødt kanel
Tilføj nu den groftrevne squash, nødder og rosiner og lad røremaskinen køre det hele grundigt sammen til en lind dej.
125 g rosiner,
400 g squash - groftrevet,
75 g grofthakkede nødder
Har du ikke en sliplet-springform, så forer du den med bagepapir og hælder dejen i.
Bag i ca 1 time - stik en strikkepind eller lignende ind inden du tager kagen ud. Der må ikke være blød dej. Så skal kagen bage lidt længere.
Nyd squashkagen med letpisket flødeskum og creme fraiche og en dejlig kop te eller kaffe.
Skal der glasur på kagen - så prøv denne flødeostecreme:
Pisk flødeosten grundigt sammen med flormelis, citronskal og citronsaft til en let og luftig flødeostecreme.
300 g flødeost naturel,
100 g flormelis,
2 tsk citronsaft,
2 tsk fintrevet økologisk citronskal
Smør ostecremen på kagen og server.