1stkspidskål(Du skal bruge ca 400 gram fintrevet spidskål)
2stkæbler
75gramsaltmandler eller alm mandler(Saltmandler gir salaten en lækker saltet crunch.)
Evt lidtbredbladet persille til drys
Lidtfriskkværnet peber
Creme fraiche dressing:
2store spskcreme fraiche 18%
½stkøkologisk citron - saften og skallen
Lidtsalt og friskkværnet peber til at smage til med
Kokkens noter
Du kan sagtens forberede salaten i forvejen. For at holde den frisk kan du forberede de enkelte ingredienser og opbevare dem separat i køleskabet. Bland salaten lige inden servering for at undgå, at kålen bliver blød. Vent med at tilsætte dressing til lige før servering, så salaten bevarer sin sprødhed.
Tilberedning
Snit spidskålen i tynde strimler med kniv eller på et mandolinjern.
Skær æblerne over og fjern kernehusene. Det ene æble skæres i tern og det andet i tynde både.
Hak saltmandlerne groft
Hak den bredbladede persille groft
Lav dressingen ved at røre creme fraiche med citronsaft, riv skallen fint og smag til med salt og friskkværnet peber.
Bland den fintsnittede spidskål med æbletern og æblebåde i en skål og vend med creme fraiche dressingen.
Kværn lidt peber henover, drys med lidt bredbladet persille og slut af med de grofthakkede saltmandler.