400gramspaghetti (Du kan til en carbonara vælge andre typer pasta efter smag og behag.)
125grambacon i tynde skiver (svarer til 1 pakke)(Du kan naturligvis også bruge pancetta, hvis du vil lave en mere autentisk carbonara.)
2stkæg str. M/L
125gramrevet mozzarella eller cheddar(Du skal bruge 80 gram til saucen og resten som drys på den færdige carbonara.)
2.5dlfløde(Du kan bruge både piskefløde og madlavningsfløde.)
Lidtsalt og masser af friskkværnet sort peber
Evt. lidtpersille eller basilikum - fintsnittet som drys på den færdige ret.
Tilberedning
Kog spaghetti al dente efter anvisning på pakningen.
Lav imens saucen klar.
Start med at stege baconskiverne gyldne og sprøde i en dyb pande.Læg de færdigstegte skiver over på et stykke køkkenrulle.
Tør panden af for stegefedt og hæld fløden på. Lad den komme i kog.
Pisk æg sammen med 80 gram af den revne ost (resten gemmes som drys på den færdige carbonara).
Når fløden kommer i kog fjernes panden fra varmen og ægge/osteblandingen røres i.Tip: Det er vigtigt at fløden ikke koger, når du tilsætter ægge/osteblandingen.
Smag saucen til med lidt salt og masser af friskkværnet sort peber.
Vend den drænede pasta i saucen og server med lidt ekstra revet ost og eventuelt et drys persille eller basilikum.