Smuk salat med friske bær, brie og cremet dressing
Antal 4personer
Ingredients
Til salaten:
250 gramblandet salat f.eks. salatmix
1-2stkmodne avocado - halverede og skåret i både
½stkagurk skåret i skiver
1håndfuldfriske brombær
1håndfuldfriske blåbær
½håndfuldpistacienødder (usaltede)
1stkrund brie
Til krydderurtedressingen:
2store spskCreme fraiche 18%
1spskmayonnaise
1tskDijonsennep
½tskløgpulver
½tskhvidløgspulver
1håndfuldfriske krydderurter f.eks. rosmarin, timian, oregano, purløg - fintsnittes
Lidtsalt, friskkværnet peber og citronsaft til at smage til med
Tilberedning
Krydderurtedressing:
Start med at lave krydderurtedressingen, så den får lov at trække lidt i køleskabet inden servering.
Rør creme fraiche med mayonnaise og sennep.
Snit de friske krydderurter meget fint og rør dem i sammen med løgpulver og hvidløgspulver.
Smag dressingen til med lidt salt og friskkværnet peber og evt en smule citronsaft.
Dæk dressingen til og opbevar den på køl.
Salaten:
Dæk bunden af et stort fad med salatbladene.
Fordel agurkeskiver imellem salatbladene og læg herefter avocadobådene ovenpå.Tip: Vil du undgå at avocado blir brune, drypper du dem med lidt citronsaft.
Slut af med at fordele de friske bær og pistacienødder ovenpå.
Server salaten med brie, der enten skæres i mundrette stykker og placeres henover salaten eller serveres ved siden af. Dressingen serveres i en skål ved siden af evt sammen med lidt lækkert brød f.eks. Rustikt italiensk brød