1lillerødt spidskål (Du skal bruge ca 400 gram fintsnittet spidskål)
2stkappelsiner
1håndfuldgrønne vindruer uden sten
1håndfuldblåbær(Alternativt: Brombær)
1håndfuldvalnødder(Alternativt: Mandler eller pinjekerner)
Evt. lidtmynteblade som pynt
Citrusdressing:
1stkappelsin (saften)
1stkcitron (saften)
2spskolivenolie
1spskflydende honning
1tsk sennep
Lidtsalt og friskkværnet peber til at smage til med
Kokkens noter
Du kan sagtens forberede salaten i forvejen. For at holde den frisk kan du forberede de enkelte ingredienser og opbevare dem separat i køleskabet. Bland salaten lige inden servering for at undgå, at kålen bliver blød. Vent med at tilsætte dressing til lige før servering, så salaten bevarer sin sprødhed.
Tilberedning
Snit den røde spidskål fint med en skarp kniv eller på mandolinjern.
Halver de stenfrie grønne druer
Skær skrællen af appelsinerne og skær dem i tynde skiver og herefter i halve. Er der sten i appelsinen, så sørge for, at de blir fjernet.
Har du lyst, kan du med fordel riste valnødderne på en tør pande til de får en gylden overflade. Tip: Skal det være ekstra lækkert, kan du tilføje lidt honning og smør og karamellisere valnødderne.
Lav citrusdressingen ved at piske ingredienserne sammen med en gaffel eller et lille piskeris. Smag til med lidt salt og friskkværnet peber.
I en skål eller på et serveringsfad blandes den fintsnittede røde spidskål med appelsinskiver, halverede grønne druer og blåbær.
Hæld citrusdressingen henover og vend det forsigtigt rundt.
Fordel valnødder henover og lidt friske mynteblade.