1tskcayennepeber(mere hvis du ønsker en stærkere rub)
Andet
BBQ-sauce for ekstra smag
Tilberedning
Dagens før:
Skyl nakkefileten i koldt vand og dup den tør med køkkenpapir.
1.4 kg nakkefilet
Bland alle krydderier og farin sammen til en tør rub.
1 spsk groft salt eller flagesalt, 2 tsk friskkværnet peber, 2 ½ spsk brun farin, 2 spsk sød paprika, 1 tsk hvidløgspulver, 2 tsk spidskommen, 1 tsk cayennepeber
Gnid kødet grundigt ind på alle flader, pak det ind og stil på køl natten over. Pulled pork bliver bedst, når du lader kødet marinere 12 timer.
Tilberedning:
Tag kødet ud af køleskabet i god tid, så det får stuetemperatur inden du sætter det i ovnen.
Læg det i en lille bradepande og tilsæt kødet lidt vand, så det når en cm op på kødet. Det skal ikke svømme i vand, blot så det ikke brænder fast i bradepanden.
Sæt det ind i en 110℃ varm ovn (over- og undervarme) og lad den stå i 10-14 timer til kødet er helt mørt og nærmest falder fra hinanden. Kernetemperaturen skal være 93 ℃
Tag kødet ud og lad det hvile 30 minutter inden det trækkes fra hinanden med to gafler. Tip: Jeg lader en del af væden ligge i bradepanden og vender kødet i væden for ekstra saftighed.
Ønsker du ekstra smag kan du vende den pulled pork i lidt BBQ-sauce.