Pizza med små krydrede tomater, karamelliserede rødløg og Burrata
Antal 1stk
Ingredienser
Det skal du bruge til 1 pizza:
225grampizzadej (du kan finde flere opskrifter på pizzadej inde på Majspassion)
2stk.rødløg - skåret i fine skiver
1tskhonning eller sukker
2-3spskcreme fraiche 18%
3spskolivenolie
2håndfuldeflerfarvede cherrytomater - skåret i halve
1håndfuldfriske krydderurter f.eks. rosmarin, oregano eller timian
2fedhvidløg - fintsnittede
Lidtsalt, friskkværnet peber og evt chiliflager eller chipotle chili (pas på det ikke bliver for stærkt)
1stk.Burrata eller en rigtig god mozzarella
2-3skivergedeost (kan erstattes af ekstra Burrata/mozzarella)
Evt.Lidt friskrevet parmesan ved servering (kan udelades)
Tilberedning
Sådan gør du:
Start ovnen på den højest mulige temperatur (min går til 300 grader) og sæt en bagesten ind samtidig, så den bliver gennemvarm sammen med ovnen.Har du ikke en bagesten, sætter du en bageplade ind og lader den varme op sammen med ovnen.
Drys lidt mel ud på bordet og rul eller form din pizzadej - jeg foretrækker mine hjemmelavede pizza lidt rustikke i udtrykket, men det vælger du selv.
Lav dine karamelliserede rødløg ved at stege rødløgene i den ene spsk olivenolie. Hæld honning eller sukker henover og lad det hele stege indtil sukkeret/honningen karamelliserer.
Smør pizzabunden med cremefraiche og fordel herefter de karamelliserede rødløg henover.
I en skål blander du de sidste 2 spsk olivenolie, hvidløg, halverede tomater, friske krydderurter, salt, friskkværnet peber og evt lidt ekstra spice i form af chiliflager eller chipotle. Vend det hele godt rundt og fordel blandingen henover de karamelliserede rødløg.
Fordel skiver af gedeost/mozzarella og bag pizzaen indtil skorpen er gylden og bunden er sprød.Tag den færdige pizza ud af ovnen og fordel den friske Burrata henover, dryp evt med lidt olivenolie, drys med friske krydderurter og stil parmesan og rivejern ind på bordet, så alle selv kan forsyne sig. Server pizzaen rygende varm - velbekomme!