frisk timian eller oregano som drys på den færdige pizza
god olivenolie
Kokkens noter
Tips til opskriften:Har du god tid, vil jeg anbefale at lave den koldhævede pizzadej. Du finder opskriften her.
Tilberedning
Pizzabunde:
Start med at lave pizzadejen.
Rør gær og honning/sukker ud i den lunkne vand. Tilføj lidt over halvdelen af pizzamelet og kør dejen fri for melklumper. Herefter tilsættes lidt ad gangen resten af melet – eller så meget, som dejen kan trække. Det er vigtigt, at dejen er ret fugtig uden at være våd.
4.5 dl lunkent vand, 25 g gær, 1 spsk flydende honning, Ca 600 g pizzamel
Først nu tilsættes olivenolien og saltet og maskinen sættes op på max hastighed (hold evt en hånd ovenpå maskinen, så den ikke hopper rundt). Ælt dejen indtil den slipper skålens kanter og bund.
2 spsk olivenolie, 1.5 tsk fint salt
Dæk skålen til og stil den et lunt sted i ca 1 time, til dejen er hævet til nogenlunde dobbelt størrelse.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Del den i 4 ligestore stykker og stram dejen op til 4 stramme kugler. Læg dem over i en olivenolie-smurt hævekasse med låg eller i 4 skåle, smurt med olivenolie, så dejen ikke hænger fast. Lad dem efterhæve et lunt sted i 1-2 timer.
Creme:
Rør creme fraiche med knust hvidløg, pizzakrydderi, revet muskatnød, salt og friskkværnet peber.
Start med at varme ovn og bageplade/pizzasten op til ovnens max. Min ovn kan gå op til 300 grader, men kan din kun gå op til 250 grader, er det også fint. Når ovnen bipper, så vent yderligere 30 minutter inden du bager. På den måde sikrer du, at også pizzastenen også er gennemvarm.
Drys rigeligt pizzamel ud på bordet og tryk hver dejkugle ud med fingrene. Lad en kant blive hele vejen rundt, hvor du ikke trykker på dejen. Det gir den her skønne kant med store bobler.
Dræn mozzarellakuglerne for væde.
4 stk mozzarellakugler drænet for væde
Smør bunden med et jævnt lag creme og fordel 1 stk mozzarellakugle brækket i mindre stykker over bunden.
Fordel bacontern og rødløg henover og træk pizzaen over på en meldrysset pizzaspade og videre ind i ovnen. På den måde undgår du at håndtere den brandvarme pizzaplade. OG du behøver ikke bruge bagepapir!
200 gram bacon i tern, 3 rødløg skåret i tynde skiver
Bag pizzaen 10-12 minutter til den er sprød i bunden og gylden på oversiden.
Tag den færdigbagte pizza ud og drys med frisk timian eller oregano og evt lidt god olivenolie - så er den klar til at blive serveret!
frisk timian eller oregano som drys på den færdige pizza, god olivenolie