Ca 500gramoptøede kæmperejer eller krebsehaler (anvender du friske skal de klargøres, men ikke koges forinden)
4-6fedhvidløg - knuste
1stkløg - finthakket
2dlhvidvin
150gramsoltørrede tomater - finthakkede
Ca 4dlfløde eller madlavningsfløde
3håndfuldefrisk spinat - vasket grundigt
Lidtfriskrevet parmesan
2tsktørrede krydderier - f.eks. oregano, basilikum timian
Lidtfriskhakket bredbladet persille
Tilberedning
Anvender du pasta: Kog pastaen som anvist på pakken og dræn for vandAnvender du zucchini: Kør dem igennem din spiralizer og giv dem et kort opkog i letsaltet vand - dræn for vand.
I en stor pande/stegegryde smelter du smør og tilsætter hvidløgene og krebsene/rejserne. Sauter til rejer/krebs er lige netop færdige og fint lyserøde - kun et par minutter på hver side.Tag rejser/krebs op og stil dem til side.
Sauter nu de finthakkede løg til de er klare.Tilsæt hvidvin og lad den reducere til omkring halvdelen - husk at skrabe stegerester af pandebunden, det giver god smag til saucen.
Tilsæt de soltørrede tomater og krydderier og lad det simre et par minutter inden du tilsætter madlavningsfløden.
Lad det koge op og smag derefter saucen til med salt og peber. Tilsæt spinaten og lad den falde sammen inden du river parmesan henover.
Lad saucen simre et par minutter og juster her tykkelsen på saucen. Ønsker du en tyndere version tilsætter du evt. lidt af pastaens kogevand og ønsker du en tykkere sauce kan du evt. røre lidt maizena op i lidt madlavningsfløde eller vand og tilsætte en lille smule, men pas på at saucen ikke bliver for tyk.
Læg rejer/krebsehalerne tilbage på panden og drys med ekstra krydderier og friskhakket persille.
Du kan vælge at vende pastaen i saucen eller portionsanrette som vist på fotoet. Anvender du zucchini-pasta vil jeg anbefale portionsanretninger, da zucchinien er ret sart i strukturen og derfor hurtigt bliver mast, når du blander den i saucen.Velbekomme🧡