Evt. 1spskengelsk sauce(Kan udelades eller erstattes af lidt ketchup)
1stor spskMaizena rørt op i lidt koldt vand
Lidtsalt og friskkværnet peber til at smage til med
Evt lidtkulør
Forslag til tilbehør:
Evt lidtsyltede rødbeder
Kartoffelmos:
1.5kgkartofler egnet til kartoffelmos
50gramsmør
Evt lidtmælk til at justere konsistensen med
Lidtsalt og friskkværnet peber til at smage til med
Evt lidtpersille - fintsnittet som drys
Tilberedning
Varm olien op i en dyb pande eller stegegryde og svits løg, hvidløg og de groftrevne gulerødder et par minutter.
Tilsæt kødet og brun det godt igennem ved høj varme.
Tilsæt laurbærbladene, engelsk sauce og oksebouillon. Lad retten simre i 20 minutter eller længere, hvis det er muligt.
Skræl kartoflerne og snit dem i små tern, der koges i usaltet vand til de er helt møre. Herefter drænes vandet fra og kartoflerne dampes helt tørre.
Tilføj smørret og mos kartoflerne med piskeris, stamper eller håndmixer.Virker kartoffelmosen lidt kompakt, tilsætter du en smule mælk indtil du får den ønskede konsistens.
Smag kartoffelmosen til med salt og friskkværnet peber og giv den evt et lille drys fintsnittet persille.
Millionbøf jævnes med lidt Maizena, der røres op med lidt vand. Kog saucen op og når saucen har den ønskede konsistens smages den til med salt og friskkværnet peber og tilsættes eventuelt et par dråber kulør.
Server kartoffelmosen med millionbøf på toppen med et drys persille og eventuelt lidt syltede rødbeder.