Luksus mørbradgryde med champignoner og pølser i flødesauce
Antal 4personer
Samlet tid: 40 minuttermin
Ingredients
Mørbradgryden:
250gramchampignoner skåret i kvarte eller skiver
1spsksmør eller olivenolie
200gram bacon skåret i tern
500gramsvinemørbrad (afpudset) og skåret i mundrette stykker
200gram cocktailpølser af god kvalitet
2stkløg - fintsnittede(Bananskalotteløg eller alm gule løg)
2-3fedhvidløg - skåret i tynde skiver
2store spsktomatpure
2-3tskmild paprika
Lidtsalt og friskkværnet peber
4-5dlFløde (Alternativt: Madlavningsfløde)
Lidtfrisk persille - fintsnittet (til drys)
Ovnbagte "råstegte kartofler"
1000gramsmå faste kartofler, rengjorte og skåret i halve eller kvarte
Lidtolivenolie
Lidtflagesalt
Tilberedning
Varm ovnen op til 200 grader alm ovn
Læg de rengjorte og halverede kartofler ned i en bradepande beklædt med bagepapir. Vend dem i lidt olivenolie og giv dem et drys flagesalt. Sæt dem ind i den varme ovn og bag dem til de er møre og har fåes en gylden stegt overflade.NB: det er vigtigt, at kartoflerne skæres i små stykker, så de får fin stegeskorpe og når at blive færdige på ca 30 minutter.
Imens kartoflerne er i ovnen, laver du mørbradgryden klar sådan her:
I en pande med høje kanter eller stegegryde steges først champignonerne til de har fået en flot gylden farve. Læg dem over på en tallerken.
I samme pande ristes nu bacon godt af, hvorefter svinemørbrad lægges ved og alt steges gyldent nogle minutter.
Herefter tilføjes de fintsnittede løg og hvidløg, der steges med til løgene blir klare. Herefter tilføjes tomatpure og paprika, der lige får lov at stege med et par minutter.
Tilføj herefter fløde.Lad det hele koge godt igennem indtil saucen begynder at tykne en smule.Smag til med salt og friskværnet peber og evt lidt ekstra krydderi, hvis der er behov for det.
Læg cocktailpølserne ned i saucen og lad dem varme godt igennem, giv den færdige ret et godt drys fintsnittet persille og server med de ovnbagte råstegte kartofler.