Vask kartoflerne og skræl kun hvis det er absolut nødvendigt. Skær dem i meget tynde skiver enten med en skarp kniv eller på et mandolinjern.
Tø spinaten op og pres så megen væde ud, som du du overhovedet kan. Jeg bruger en gryde, hvor jeg varmer de frosne spinatkugler langsomt op og når de er tøet op, presser jeg med hænderne spinaten fri for væde.
Læg spinaten over i et smurt ildfast fad - jeg bruger en stor tærteform med høje kanter.
Skær skindet fra laksen og skær laksen i små stykker, der fordeles henover laksen.
I en skål blandes fløde, friskrevet parmesan, lidt salt, friskkværnet peber og friskrevet muskatnød. Hæld halvdelen af blandingen henover laks og spinat.
Fordel nu kartoflerne henover og slut af med resten af fløde-osteblandingen.
Sæt fadet ind i ovnen og bag den indtil kartoflerne er helt gennembagte. Tilberedningstiden afhænger af hvor tykke dine kartoffelskiver er. Jo tyndere jo korte tid.
Jeg havde sat mine kartoffelskiver ret tæt sammen, så ovntiden blev 45 minutter. Oplever du, at kartoflerne bliver brune ovenpå inden de er gennembagte, kan du lægge et stykke staniol henover, så de ikke bliver brændte.