Kyllingebryst i champignonsauce med ostegratinering
Antal 4personer
Ingredients
2spsksmør og/eller olivenolie til at stege i
350gramchampignoner skåret i skiver
4stkkyllingebryst
Lidtsalt og friskkværnet peber
½tskløgpulver
½tskhvidløgspulver
1tskmild paprika
½tsktørret rosmarin
2stkbananskalotteløg - fintsnittede
2fedhvidløg - skåret i tynde skiver
1stkkyllinge bouillonterning
3dlvand
2håndfuldefriskrevet mozzarella eller anden ost egnet til gratinering
½håndfuldfrisk persille - fintsnittet
Tilberedning
Vil du se, hvordan jeg tilbereder retten...? Hop ind i selve indlægget, hvor jeg har delt en lille video, der viser hvordan.
Tænd ovnen på 200 grader
I en stor pande med høje kanter eller stegegryde smeltes lidt smør eller olivenolie varmes op og champignonerne steges gylde.
Herefter tilsættes løg og hvidløg, der lige steges med et par minutter til de er klare. Løft blandingen over i en skål og stil til side.
Tilføj lidt ekstra smør eller olivenolie til panden/gryden, krydr kyllingebrysterne med de tørrede krydderier og steg dem på begge sider til de får en fin gylden stegeskorpe. Sænk herefter varmen og steg dem indtil de er gennemstegte (prik i dem og væden skal være helt klar).Læg dem over på en tallerken.
Hæld vandet i panden/gryden og tilsæt bouillonterningen. Med en grydeske skrabes stegeresterne fri fra bunden og røres ind i vandet. Lad det hele koge godt sammen og en smule ind. Hæld saucen over i en skål.
Læg kyllingerne tilbage i panden/gryden, fordel champigniner og løg henover, herefter fordels osten og tilsidst fordeles saucen henover.Sæt panden/gryden ind i ovnen indtil osten er gratineret. Det tager ganske få minutter.
Drys den færdige ret med fintsnittet persille og server med det foreslåede tilbehør og gerne en skål blandet salat.