Tilsæt hvedemel og rør det ud i vandet, hvorefter durummel og havregryn røres i lidt ad gangen. Konsistensen skal være som en tyk grød.
500 g hvedemel, 100 g durummel, 50 g finvalsede havregryn
Til sidst røres saltet i.
1 ½ tsk salt
Dæk skålen til og lad den hæve på køkkenbordet 1 time.
Sæt herefter dejen på køl natten over eller mindst 8 timer.
Dagen efter: Varm ovnen op til 250℃ over- og undervarme.
Imens ovnen varmer op, sættes dejen på en bageplade beklædt med bagepapir med en våd ske. Jeg laver 10 boller af portionen.
Når du sætter bollerne ind i ovnen sænkes varmen til 225 ℃. Bag bollerne sprøde og gyldne i ca 15 minutter.
Lad dem køle lidt af på en bagerist inden de serveres.
Koldhævede boller holder sig friske i 2-3 dage i en lufttæt beholder/pose. Varm dem evt op i en varm ovn et par minutter, så de blir sprøde igen. Bollerne er også fryseegnede.